Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 -

Στο κάδρο των ερευνών και συγγενικά πρόσωπα των εφοριακών – Οι ύποπτες κινήσεις στους λογαριασμούς των κατηγορουμένων



Αποκαλυπτικά είναι και τα ευρήματα της έρευνας της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στην υπόθεση διαφθοράς στην ΔΟΥ Χαλκίδας και συγκεκριμένα για τα ποσά που αποκόμιζαν οι κατηγορούμενοι.

Στο κάδρο και συγγενικά πρόσωπα των εφοριακών

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα ελέγξει και άλλα πρόσωπα που είχαν καίριες θέσεις στο παρελθόν στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

Παράλληλα, θα ελεγχθούν και συγγενικά πρόσωπα των κατηγορουμένων, καθώς οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως συγγενικό πρόσωπο εμπλεκόμενου στην υπόθεση λάμβανε τα χρήματα, ώστε να μην εμφανίζονται στον λογαριασμό του.

Στο μικροσκόπιο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα μπει και η ακίνητη περιουσία τους. 

Νέοι διάλογοι της μαφίας των εφοριακών

Αποκαλυπτικοί του τρόπου που δρούσαν οι εφοριακοί στη Χαλκίδα είναι οι διάλογοι “φωτιά” που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μέσα από την πολυσέλιδη δικογραφία.

Το κύκλωμα εκβίαζε επιχειρηματίες και τα μέλη της έβγαζαν μεγάλα ποσά.

Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία μεταξύ της προϊσταμένης της ΔΟΥ και της διεκπεραιώτριας της ομάδας. Η προϊσταμένη εκφράζει τη δυσανασχέτησή της όσον αφορά τη συμπεριφορά μιας εφοριακού, με αποτέλεσμα να την απομακρύνουν από την οργάνωση:


Προϊσταμένη ΔΟΥ: Επειδή η Λίνα.

Διεκπεραιώτρια: Χμμ

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Με έχει κάνει μεγάλη ρόμπα έξω, πάει και παίρνει.

Διεκπεραιώτρια: Όπα ρε, ναι.

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Πάει παίρνει ό,τι παίρνει και λέει ότι τα ζητάω εγώ.

Διεκπεραιώτρια: Ηηηη

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Θέλω να βρούμε έναν τρόπο πώς θα τη μαζέψω. (…) Επιχειρηματίας και μου είπε και περιπτώσεις.

Διεκπεραιώτρια: Ναι.

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Μου λέει να σου πω κι ονόματα, γιατί μου είπε και ποσό και ήξερε ακριβώς το ποσό, τόσα έδωσε τόσα και λέει άλλα μου λέει, λέει για σένα, λέει «αν δεν πάω να δώσω στην έφορο δεν προχωράει τίποτα».

Διεκπεραιώτρια: Α τι λέμε τώρα ρε;

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Μου λέει «πρόσεξε την» μου λέει γιατί σου κάνει μεγάλη ζημιά, «βγάλτιν’ μου λέει «μπορείς;», αυτός τσαντίστηκε εν τω μεταξύ και έχει (ακατάληπτη φράση) τη δύναμη που μου λέει «αύριο άμα θες τη διώχνω», όχι του λέω κάτσε, μου λέει «δεν μπορώ να πιστέψω» μου λέει «είσαι τόσο έξυπνη και έχεις κολλήσει εκεί πέρα».