Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Στην εντατική οι δύο ανήλικοι που κινδύνευσαν να καούν ζωντανοί



Στην εντατική νοσηλεύονται τα δύο 16χρονα αγόρια που απεγκλωβίστηκαν από φλεγόμενο σπίτι στην Παλαιόχωρα Χανίων πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Οι δύο νεαροί βρίσκονται διασωληνωμένοι σε καταστολή στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων, λόγω των σοβαρών εγκαυμάτων που υπέστησαν, όταν το εξοχικό σπίτι στην Παλαιόχωρα, στο οποίο διέμεναν για ολιγοήμερες διακοπές, τυλίχτηκε στις φλόγες.

Σύμφωνα με το flashnews, οι δύο ανήλικοι σώθηκαν χάρη στην επέμβαση πυροσβεστών αλλά και γειτόνων, που τους βοήθησαν να βγουν από το φλεγόμενο σπίτι, ωστόσο η πυρκαγιά προκάλεσε εκτεταμένα εγκαύματα σε όλο το σώμα των παιδιών με συνέπεια η κατάσταση της υγείας τους να είναι πολύ σοβαρή.

Σήμερα θα επιχειρηθεί μεταφορά τους στην Αθήνα, σε εξειδικευμένο κέντρο εγκαυμάτων που διαθέτουν νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Γιατροί του Νοσοκομείου Χανίων κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει το συντομότερο δυνατόν η αεροδιακομιδή των παιδιών ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι σε καμία από τις μονάδες αυτές.