Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Στην Αρχιεπισκοπή ο Πρωθυπουργός- Αποκλειστικό



Το κατώφλι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πέρασε σήμερα Δευτέρα 20/1/20, στις 17.00 το απόγευμα  ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ Πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Διεθνούς Πρακτορείου Ορθοδοξία αυτή η συνάντηση κλείστηκε για να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος  μετά και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών ακόμη και στα εθνικά θέματα.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός μάλιστα επρόκειτο να συναντηθεί με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας την περασμένη Παρασκευή, στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά η συνάντηση ματαιώθηκε μετά την επίσκεψη του Λίβυου στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Την συνάντηση της Παρασκευής, η οποία τελικά ακυρώθηκε, είχε προαναγγείλει στις 14 Ιανουαρίου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε σήμερα σε μία πολύ σημαντική συγκυρία τόσο για την Ελλάδα όσο και την Ορθοδοξία.

Το μεταναστευτικό, η αρωγή της εκκλησίας στις ασθενείς κοινωνικές ομάδες, το εργασιακό των Κληρικών, η εκκλησιαστική περιουσία, αλλά και το μάθημα των θρησκευτικών είναι μερικά μόνο από τα θέματα που απασχολούν τις σχέσεις Εκκλησίας -Πολιτείας τα τελευταία χρόνια.

ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr