Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 -

Στη... φάκα γνωστό μέντιουμ που “τσέπωσε” 95.000(!!!) ευρώ από 38χρονηΕξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, υποθέσεις απάτης και εκβίασης που έγιναν σε περιοχή της Φλώρινας από τον Απρίλιο του 2016 έως και τον Φεβρουάριο του 2017, σε βάρος 38χρονης.

Σε βάρος τριών ατόμων ενός 33χρονου άνδρα και δύο γυναικών, ηλικίας 50 και 76 χρόνων, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία,για απάτη και εκβίαση κατά περίπτωση.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η 38χρονη κατήγγειλε ότι άγνωστος άνδρας κατάφερε με απατηλό τρόπο, μέσω τηλεφώνου, προσποιούμενος τον πνευματιστή - μελλοντολόγο, να της αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 95.000 ευρώ. Το προαναφερόμενο ποσό είχε αποστείλει τμηματικά το θύμα στην τριμελή σπείρα, ενώ κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2017 επιπλέον ο «μελλοντολόγος» εκβίαζε την 38χρονη, προκειμένου να της αποσπάσει και άλλα χρηματικά ποσά.

Μετά από έρευνα ταυτοποιήθηκαν ως δράστες ένας 33χρονος άνδρας και δύο γυναίκες, ηλικίας 50 και 76 χρόνων, ενώ στο σπίτι του 33χρονου σε περιοχή της Φλώρινας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

61 τραπουλόχαρτα χαρτομαντείας, μία τράπουλα, χρηματικό ποσό 500 ευρώ, δύο υπολογιστές, ένα κινητό τηλέφωνο, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και μία φορητή μονάδα αποθήκευσης.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας ενώ ερευνάται η συμμετοχή των ανωτέρω και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Η δικογραφία θα αποσταλεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.