Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Στάση εργασίας από την Περιφέρεια Αττικής την Παρασκευή



Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 12.00, στάση εργασίας κήρυξε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, που οργανώνει την ίδια ημέρα και παράσταση διαμαρτυρίας, στις 08:30 έξω από το κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας (Συγγρού 15).

Η κινητοποίηση γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα «συσσωρευμένα» προβλήματα των υπαλλήλων, και συγκεκριμένα τη μη πληρωμή αποζημιώσεων, υπερωριών, εξαιρέσιμων, οδοιπορικών κι ανθυγιεινού επιδόματος, την έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, την καθυστέρηση εφαρμογής της Συλλογικής Σύμβασης, την άρνηση ικανοποίησης αιτημάτων για μετακίνησή τους, καθώς και τη συνέχιση των «αυθαίρετων "μετακινήσεων"» και τοποθετήσεων σε θέσεις ευθύνης.

«Παρά τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις μας, τα προβλήματα παραμένουν» τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, που αναφέρει: «Στεκόμαστε απέναντι στην αντεργατική πολιτική, απ’ όπου κι αν αυτή προέρχεται, απ’ όποιον κι αν αυτή υλοποιείται. Στεκόμαστε απέναντι στις ανέξοδες υποσχέσεις και τις αυταπάτες. Απαιτούμε το σταμάτημα των αυθαιρεσιών, την επίλυση των προβλημάτων μας».