Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 -

Στα ύψη... η κόντρα των πολιτικών αρχηγών για την ακρίβεια: Άτυπο debate στη Βουλή για την αισχροκέρδεια με το βλέμμα στις Eυρωεκλογές



Ως τον «ελέφαντα στο δωμάτιο» περιέγραψε την ακρίβεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε την αντιμετώπισή της ως απόλυτη προτεραιότητα για να δεχθεί τα πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία χαρακτήρισε την επιστολή που έστειλε στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επικοινωνιακό τρικ για να ξεφύγει από τις ευθύνες της κυβέρνησής του. «Μια ακόμη ελληνική εισήγηση […]

Ως τον «ελέφαντα στο δωμάτιο» περιέγραψε την ακρίβεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε την αντιμετώπισή της ως απόλυτη προτεραιότητα για να δεχθεί τα πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία χαρακτήρισε την επιστολή που έστειλε στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επικοινωνιακό τρικ για να ξεφύγει από τις ευθύνες της κυβέρνησής του.

«Μια ακόμη ελληνική εισήγηση τίθεται στο επίκεντρο των μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη. Εσείς δεν είστε ως Αριστερά που είστε ιστορικά κατά των μονοπωλίων και ασκείτε κριτική στην κυβέρνηση;», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κασσελάκης: «Κοστολογημένες οι προτάσεις μας, έτοιμες να εφαρμοστούν»
Στο επίκεντρο βρέθηκε η έκθεση κοστολόγησης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει, μέχρι και μηδενισμό του ΦΠΑ για βασικά αγαθά, και μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

«Όσο ο πρωθυπουργός σάς δουλεύει με επιστολές στην Ούρσουλα, εμείς – ο ΣΥΡΙΖΑ – δουλεύουμε. Όλα κοστολογημένα. Όλα έτοιμα να εφαρμοστούν από αύριο κιόλας. Για μια Καλύτερη Ζωή Τώρα!», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«45δις την τετραετία στοιχίζουν αυτά τα οποία τάζετε… Χρεοκοπία – χρεοκοπία χωρίς επιστροφή. Κοροϊδεύετε ψιλό γαζί τον ελληνικό λαό. Φρέσκος αέρας λέει ο αρχηγός αλλά μάλλον είναι αέρας κοπανιστός», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.


«Συγκρίνει κανονικό με βιολογικό λάδι» απάντησε ο πρωθυπουργός στο κ. Κασσελάκη με αφορμή το βίντεο που ανέβασε για τη φθηνότερη τιμή του λίτρου στη Γερμανία σε σχέση με την Ελλάδα.

«Επιτυχημένος επιχειρηματίας μπορεί να είναι αλλά για λαδέμπορα δεν κάνει», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης για τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Δεν το περίμενα ότι ένα ελαιοπαραγωγός με τόσες ρίζες ελιές δεν θα ξεχώριζε το βιολογικό από το κανονικό λάδι», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Κόντρα Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη για τα…κομματικά παπούτσια
Από τα μπλε και πράσινα παπούτσια άρχισε η αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να καταλήξει στην αντιπαράθεση για το παράδειγμα της Ισπανίας που μείωσε το ΦΠΑ στα τρόφιμα.

«Περίμενα να έρθει με τα νέου του παπούτσια. Η Ισπανία των 48 εκ. κατοίκων έδωσε για όλο το 2023 2,2 δις για τον ΦΠΑ για έναν χρόνο και εσείς για ένα εξάμηνο 2 δις;», επεσήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο ΦΠΑ στα τρόφιμα στην Ισπανία ήταν ήδη χαμηλός. Αν έπρεπε να σχεδιάσω ένα παπούτσι θα είχε σίγουρα τον ήλιο αλλά θα το έκανα ροζ», απάντησε ο πρωθυπουργός.

«Κοροϊδία η αλληλογραφία με Κομισιόν. Το μόνο που σας σώζει κύριοι της κυβέρνησης είναι η βολική αντιπολίτευση των υπόλοιπων κομμάτων έχοντας ως σημαία κανονικότητας ΕΕ», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Μαυρίστε στους το βράδυ της Κυριακή για να πέσουν οι τιμές! Μόνο αν τους μαυρίσετε θα πέσουν οι τιμές», προσέθεσε με την σειρά του ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Επικοινωνιακό πυροτέχνημα» χαρακτήρισε την επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν και ο Αλέξης Χαρίτσης. ο οποίος αμέσως μετά την ομιλία του έγινε αποδέκτης θετικών σχολίων για την ομιλία του από μερίδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

«Επικοινωνιακό πυροτέχνημα… υπερασπιστής των πολυεθνικών. Ακρίβεια με υπογραφή Κυριάκου Μητσοτάκη», υποστήριξε ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Τα συμφέροντα της γερμανικής βιομηχανίας τροφίμων είναι αδύνατον να τα αγγίξει η κα Ούρσουλα, κόρακας κοράκου μάτι», δήλωσε ο Δημήτρης Νατσιός από την Νίκη.

«Μία πολιτική σας εταίρος συνεργάτης και ειλικρινά εντυπωσιάζομαι που αυτό που είχατε να κάνετε είναι να της πείτε να πάρει εκείνη μέτρα για την ακρίβεια. την αποδίδετε μόνο στα τεχνάσματα των πολυεθνικών», είπε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.