Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2023 -

Στα χέρια του Α/ΓΕΕΘΑ η ΕΔΕ για τους Έλληνες ΣτρατιωτικούςΣτα χέρια του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, βρίσκεται το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Έρευνας για την σύλληψη των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη. Ποια λάθη και ποιες παραλείψεις εντοπίζει. Τι λένε στο ΓΕΕΘΑ.

Ο Ναύαρχος Αποστολάκης είχε δώσει τη σχετική διαταγή για την  ΕΔΕ λίγες ώρες μετά τα γεγονότα στην ελληνοτουρκική μεθόριο. Τη διενέργεια της ανέλαβε ο υπαρχηγός ΓΕΣ και Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανούρης. Σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα περιλαμβάνονται χάρτες της περιοχής, μαρτυρικές καταθέσεις, καθώς επίσης όλα τα ημερολόγια και οι συνομιλίες το κρίσιμο διάστημα που προηγήθηκε της οριστικής κράτησης. 

Κατά τις ίδιες πηγές ενημέρωσης στο πόρισμα φέρεται να γίνονται διακριτές αναφορές μεταξύ άλλων που να αφορούν στην τήρηση των κανόνων εμπλοκής καθώς επίσης και στην τήρηση των προβλεπομένων διαδικασιών που αφορούν στο περίπολο που πραγματοποιήθηκε. 

Η βόμβα Καμμένου 

Σε κάθε περίπτωση για την ΑΘήνα η σύλληψη των δυο Ελλήνων Στρατιωτικών και επίσημα θεωρείται προσχεδιασμένη ενέργεια. Μιλώντας το πρωί  στον REAL FM και αναφερόμενος στις συνθήκες σύλληψης τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, είπε χαρακτηριστικά: "Η σύλληψη των δυο στρατιωτικών ήταν προγραμματισμένη, με προσχεδιασμένο σενάριο και ήταν μια κίνηση που είχαν ετοιμάσει οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή του Ερντογάν προκειμένου να ετοιμάσουν το περιβάλλον για την συναλλαγή δηλαδή την ανταλλαγή με τους 8.Δεν έγινε τυχαία." 

 

Πηγή: onalert.gr