Κυριακή 19 Μαΐου 2024 -

Σπίρτζης σε εργαζόμενους ΟΑΣΘ: Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίαςΔεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας ούτε για τις εργασιακές σχέσεις, ούτε για τους εργαζόμενους, ούτε για τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν σήμερα στο υπουργείο.

Μετά τη συνάντηση, η οποία και διεξήχθη σε καλό κλίμα, ο υπουργός δήλωσε πως τέτοια θέματα, (ιδιωτικοποίηση, απολύσεις εργαζομένων) δεν είναι θέματα «που συζητούνται από αυτήν την κυβέρνηση, είναι αδιαπραγμάτευτα».

Πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως συμφωνήθηκε «να ξεκινήσουμε τις κοινές επιτροπές από τους δημόσιους αστικούς οργανισμούς με τη συμμετοχή των εργαζομένων για τους κανονισμούς που πρέπει να έχουν οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, για τον νέο τρόπο που πρέπει να γίνεται ο σχεδιασμός και να εξυπηρετούνται με τον βέλτιστο τρόπο οι πολίτες, για την ανανέωση του στόλου και για την ομαλή μετάβαση από τον ΟΑΣΘ στην ΑΣΥΘ με έναν κοινά αποδεκτό τρόπο για να μην υπάρχουν ανησυχίες σε κανέναν».

Έτσι κι αλλιώς, κατέληξε ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης οι προβλέψεις του νόμου που απο-ιδιωτικοποιείται ο ΟΑΣΘ και ιδρύεται η ΑΣΥΘ ισχύουν και δεν πρόκειται να αλλάξουν σε μια άλλη κατεύθυνση από αυτήν που ήδη έχουμε πει».