Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σοβαρά επεισόδια στο Σύνταγμα στην πορεία συμπαράστασης της Ηριάννα



Σοβαρά επεισόδια γίνονται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα, κατά την πορεία συμπαράστασης στην Ηριάννα, μετά  την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα αποφυλάκισής της.

Η πορεία ξεκίνησε από το Μοναστηράκι όπου ξεκίνησαν και οι πρώτες συγκρούσεις, καθώς οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών κατά των αλληλέγγυων στο Σύνταγμα.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι διαδηλωτές έσπασαν δεκάδες βιτρίνες στην Ερμού. Οι ζημιές είναι τεράστιες, καθώς με πέτρες, ρόπαλα και σφυριά «κατέβαζαν» αδιακρίτως όλες τις τζαμαρίες των καταστημάτων κατά μήκος του πιο εμπορικού δρόμου της Αθήνας.

Όταν έφτασαν στο ύψος της οδού Νίκης, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ τους απέκοψαν τον δρόμο. Οι αντιεξουσιαστές απάντησαν με «βροχή» από πέτρες και τότε οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, απωθώντας τους στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Εκεί, οι αντιεξουσιαστές διαλύθηκαν, ενώ ακολούθησαν και έρευνες των αστυνομικών στα βαγόνια του ΗΣΑΠ, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν προσαγωγές.

Των επεισοδίων στην Ερμού είχε προηγηθεί η επίθεση με πέτρες στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, καθώς και τα επεισόδια στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, έξω από το Εφετείο, στο άκουσμα της απόφασης των δικαστών κατά της αποφυλάκισης της Ηριάννας.