Δευτέρα 05 Ιουνίου 2023 -

Σοβαρά επεισόδια στα ΕξάρχειαΧαμός στην Στουρνάρη! "Βροχή" από μολότοφ, βεγγαλικά, πέτρες. Πεδίο μάχης και η Τοσίτσα. Μολότοφ στις... ρόδες του οχήματος που πετά νερό για να αποθαρρύνουν τον οδηγό του. "Κόλαση" και στην Θεσσαλονίκη με φωτιές στο εργοτάξιο του μετρό. Τα οδοφράγματα στα Εξάρχεια είχαν στηθεί από νωρίς και η σπίθα... άναψε. 

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και σήμερα, γίνονται πορείες και συγκεντρώσεις στη μνήμη του. Ήδη, η πρώτη συγκέντρωση ήταν αυτή από μαθητές και φοιτητές στα Προπύλαια, όπου όταν άγνωστοι συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, στις οποίες πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότωφ και εκείνες απάντησαν με χημικά. Επιπλέον, έγιναν μικροφθορές σε φανάρια και στάσεις λεωφορείων. Η αστυνομία έκανε 10 προσαγωγές. Θα ακολουθήσει μια δεύτερη στις 18:00 και στις 21:00 θα γίνει η συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας. Η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με 5.000 αστυνομικούς στους δρόμους, drones και “μυστικούς” αστυνομικούς να περιπολούν, κυρίως στα Εξάρχεια και την περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο.