Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 -

Σκοπιανό: Τι συζήτησαν Νίμιτς, Κοτζιάς και ΝτιμιτρόφΜε μία λιτή ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται στη συνάντηση που είχε ο Μάθιου Νίμιτς με τον Νίκο Κοτζιά και τον Νικολά Ντιμιτρόφ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη και στην ανακοίνωση χαρακτηρίζεται ως «εποικοδομητική».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ο κ. Matthew Nimetz, Προσωπικός Απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, συναντήθηκε σήμερα από κοινού με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, κ. Νίκο Κοτζιά, και τον Υπουργό Εξωτερικών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, κ. Nikola Dimitrov, στα γραφεία του ΟΗΕ στη Βιέννη.

Σε συνέχεια μιας εποικοδομητικής συζήτησης στο πλαίσιο των προσπαθειών εξεύρεσης μιας αμοιβαία αποδέκτης λύσης γύρω από το ζήτημα του ονόματος, οι Υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών».

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Νίκου Κοτζιά και του Μάθιου Νίμιτς στη Βιέννη. Στη συνάντηση ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε τις θέσεις της ελληνικής πλευράς για τα ζητήματα αλυτρωτισμού και τις αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων.