Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

"Σφάζονται" στη ΝΔ με φόντο την αρχηγία της παράταξης



Ενας πραγματικός χαμός γίνεται με φόντο την αρχηγία της ΝΔ, περίπου ενάμισι μήνα πριν τις εκλογές στην γαλάζια παράταξη...

Για πρώτη φορά δυο πρώην πρωθυπουργοί είναι εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ και παίζουν τόσο ενεργό ρόλο από το παρασκήνιο στη μάχη της διαδοχής.

Ο Κώστας Καραμανλής στηρίζει, με όλους τους τρόπους, τον Βαγγέλη Μειμαράκη, τον οποίο δεν θέλει να δει αρχηγό, σε καμία περίπτωση, ο Αντώνης Σαμαράς.

“Ολοι οι καραμανλικοί δουλεύουν για τον υπηρεσιακό πρόεδρο, ενώ και ο ίδιος ο πρώην ηγέτης με το όνομα -σφραγίδα για τη «γαλάζια» παράταξη απέτρεψε την Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Μάκη Βορίδη να διεκδικήσουν την αρχηγία.

Από τη δική του πλευρά ο κ. Σαμαράς αποκαλεί «αχάριστο» τον κ. Μειμαράκη, υπενθυμίζοντας ότι τον είχε κάνει πρόεδρο της Βουλής και στη συνέχεια πρόεδρο του κόμματος, αλλά εκείνος -όπως τον κατηγορεί- δεν στήριξε προεκλογικά το έργο του ως πρωθυπουργού. Και τώρα ανακάλεσε τηναπόσπαση 87 υπαλλήλων του κόμματος – που στη μεγάλη τους πλειοψηφία ήταν δικοί του άνθρωποι.

Η απάντηση Μειμαράκη είναι εξίσου επιθετική. «Ο γραμματέας Παπαμιμίκος είναι δικός του άνθρωπος και στηρίζει ανοιχτά τον Τζιτζικώστα. Τον ίδιο στηρίζουν και οι άνθρωποί του Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Νότης Μηταράκης, Ανδρέας Κατσανιώτης, Κώστας Μαρκόπουλος, ενώ προς τα εκεί κατευθύνεται και Γιώργος Καραγκούνης που παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά από εκπρόσωπος του κόμματος», λέει.