Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Σαν σήμερα εξαφανίζεται ο Άλεξ: Η υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα



Σαν σήμερα, χάνονται ξαφνικά τα ίχνη του μικρού Άλεξ Μεσχισβίλι, από την πόλη της Βέροιας. Το θρίλερ της εξαφάνισης του άτυχου 11χρονου γίνεται πρώτο θέμα σε όλα τα μέσα ενώ η υπόθεση συζητιέται σε όλη τη χώρα. Ο μαθητής με καταγωγή από τη Γεωργία διέμενε μόνιμα στη Βέροια μαζί με τη μητέρα του και τον πατριό του. Εξαφανίστηκε αργά το απόγευμα της 3ης Φεβρουαρίου του 2006 από την περιοχή της Ελιάς - Ανοίξεως, όπου εθεάθη τελευταία φορά από φίλους και συμμαθητές του.

Εκείνη την ώρα, ο μικρός Άλεξ έφυγε από την προπόνηση μπάσκετ στο κλειστό γυμναστήριο της Ελιάς, με προορισμό το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ του πατριού του. Το τελευταίο διάστημα πριν την εξαφάνισή του, ο 11χρονος ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος από τη συμπεριφορά ορισμένων συμμαθητών του, οι οποίοι φέρονται να είχαν προχωρήσει και στον ξυλοδαρμό του.

Η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη κατάφερε να συνομιλήσει μερικές εβδομάδες μετά την εξαφάνιση του Άλεξ με ένα από τα πέντε παιδιά, τα οποία φέρονται να συμπεριφέρονταν επιθετικά απέναντι στον 11χρονο. Μετά το διάλογο της δημοσιογράφου με το παιδί, ενημερώθηκε η Αστυνομία, ωστόσο υπήρξε χαρακτηριστική ολιγωρία εκ μέρους των Αρχών, με αποτέλεσμα οι έρευνες να στραφούν προς λάθος κατεύθυνση και να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Πέντε παιδιά 11-13 ετών ομολόγησαν τελικά το θανάσιμο τραυματισμό του Άλεξ και καταδικάστηκαν σε αναμορφωτικά μέτρα, καθώς ήταν ανήλικοι. Εξάλλου, καταδικάστηκαν - για πλημμεληματικές πράξεις - και συγγενείς των παιδιών. 

Σημειώνεται ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Βέροιας επιδίκασε στη μητέρα του μικρού Άλεξ 150.000 ευρώ ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη. Τόσα χρόνια μετά την εξαφάνιση του παιδιού, η σορός του δεν έχει βρεθεί ακόμη.