Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Σάμος: Νέα καταδίωξη και σύλληψη διακινητή αλλοδαπών



Στα χέρια των λιμενικών έπεσε στη Σάμο άλλος ένας διακινητής αλλοδαπών, και πάλι έπειτα από καταδίωξη.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος με στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της τοπικής Λιμενικής Αρχής εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή της Μυκάλης, ανατολικά του νησιού, ύποπτο ταχύπλοο σκάφος.

Ο χειριστής του ανέπτυξε ταχύτητα κι ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχυπλόου, το οποίο είχε επιμελώς καλυφθεί με κόκκινο ύφασμα, χωρίς να φαίνονται τα διακριτικά του, με σκοπό την παραπλάνηση των λιμενικών αρχών.

Όπως διαπιστώθηκε, σε αυτό επέβαιναν τέσσερις αλλοδαποί άνδρες, καθώς και ο 46χρονος αλλοδαπός διακινητής τους.

Όλοι τους μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκαν στη μαρίνα Πυθαγορείου, όπου συνελήφθησαν.

Ο συγκεκριμένος διακινητής συνελήφθη για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, καθώς το ίδιο ταχύπλοο είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τη Λιμενική Αρχή Σάμου, για εμπλοκή σε περιστατικά παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Από το τοπικό Λιμεναρχείο, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η μηχανοκίνητη λέμβος μαζί με τον εξωλέμβιο κινητήρα, ένα κινητό τηλέφωνο και μία συσκευή πλοήγησης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, σε παρόμοιο περιστατικό, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους της Λιμενικής Αρχής Σάμου, μετά από καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, είχε ακινητοποιήσει ταχύπλοο σκάφος, το οποίο νωρίτερα είχε αποβιβάσει δέκα αλλοδαπούς στην περιοχή του Ακρωτηρίου Πράσσου Σάμου και είχε συλλάβει τον διακινητή.