Δευτέρα 06 Ιουλίου 2020 -
Ελαφριά ψιχάλα

31 °C

Σήμερα, 6. Ιουλίου 2020

Σάλος με τη ΜΚΟ που μιλάει για το «Ελληνικό τμήμα της Λέσβου»- Μηνυτήρια αναφορά από την Περιφέρεια Βορείου ΑιγαίουΑντιδράσεις έχει προκαλέσει η αναφορά ΜΚΟ, «MORIA CORONA AWARENESS TEAM», στην οποία η οργάνωση έκανε λόγο για «Ελληνικό τμήμα της νήσου (Λέσβου)…», εξαιρώντας το ΚΥΤ της Μόριας.
Να σας υπενθυμίσουμε πως η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά της ΜΚΟ στην αρμόδια Εισαγγελία καθώς όπως αναφέρει, η οργάνωση σε δημοσίευσή της με ημερομηνία 21.05.2020 αναφέρεται στο… Ελληνικό Τμήμα της Λέσβου, αναφερόμενη στο τμήμα του νησιού πλην του ΚΥΤ Μόριας, υπονοώντας πως το έδαφος της δομής δεν αποτελεί ελληνική επικράτεια.
«Επειδή η αμφισβήτηση της αδιαμφισβήτητης εθνικής κυριαρχίας μας αποτελεί ποινικό αδίκημα, ενημερώνουμε ότι η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου καταθέτει σχετική μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία», αναφέρει η Περιφέρεια.

 

 

Η θέση της ΜΚΟ μετά το σάλο
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, το μέλος της εθελοντικής οργάνωσης, Ντι Μοχάμεντ Αλί Ζαντάχ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Status 107,7» και έδωσε διευκρινήσεις για την εν λόγω δημοσίευση στο Facebook.

Οπως υποστήριξε, η οργάνωση αποτελείται από μετανάστες και πρόσφυγες που μένουν στη δομή της Μόριας στη Λέσβο. Οπως εξήγησε στόχος δεν ήταν να δημιουργήσουν θέμα αλλά να καταδείξουν τις διαφορές ανάμεσα στο υπόλοιπο νησί και τη Μόρια, όπου οι συνθήκες είναι πολύ κακές, όπως οι ίδιοι λένε.
«Κανένας δεν θέλει να μείνει εδώ (στη Μόρια) ούτε για μία μέρα, είναι πολύ επικίνδυνο μέρος», είπε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό. «Το άρθρο με την επίμαχη αναφορά, γράφτηκε από τον υπεύθυνο ΜΜΕ της οργάνωσης και θα δούμε όπως είπε, αν θα χρειαστεί να το αλλάξουμε ή να πούμε σε όλους τι εννοούσαμε. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσαμε τον διαχωρισμό του νησιού».
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος ήρθε στη Μόρια προερχόμενος από το Αφγανιστάν, δεν έχουν χρηματοδότηση από καμία πηγή, αλλά έχουν βοήθεια σε αναγκαία υλικά από άλλη οργάνωση, την ελληνική Stand By Me. Οπως κατέληξε, η «Moria Corna Awareness Tean» δραστηριοποιείται στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό.