Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος γνωστό και ως "θηρίο" φθάνει στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών του καλοκαιριού..



Tο καλοκαίρι πλησιάζει και ο κρατικός μηχανισμός ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις πύρινες προκλήσεις που έρχονται. Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας εφαρμόζει συγκεκριμένο σχέδιο ενίσχυσης των μέσων που διαθέτει η χώρα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, προσθέτοντας ένα υπερόπλο στη φαρέτρα της.

Ο «Βηματοδότης» έχει τις λεπτομέρειες για το ρωσικό θηρίο που έρχεται στην Ελλάδα:

Αυτή τη φορά προλάβαμε τους Τούρκους. Όταν ο Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Μόσχα έκλεισε το ρώσικο «θηρίο», ένα αμφίβιο τζετ πυροσβεστικό αεροπλάνο τύπου Beriev Be-200 πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να μεταφέρει 12 τόνους νερού ή επιβραδυντικού υγρού. Επρόκειτο να το νοικιάσουμε από πέρυσι, αλλά οι Ρώσοι το έδωσαν στους Τούρκους. Αλλά πέραν του ρωσικού αυτού αμφίβιου «θηρίου» η Πολιτική Προστασία έκλεισε και 6 ελικοφόρα αμφίβια αεροσκάφη Air- Tractor αμερικανικής κατασκευής πολλαπλών ρόλων.

Για παράδειγμα τα αεροσκάφη αυτά (που τα ονομάζουν «μίνι Καναντέρ») έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς τριών τόνων πυροσβεστικού υλικού και μπορούν να χρησιμοποιούν και για επιτήρηση δασών σε όλη την Ελλάδα αφού διαθέτουν πέντε ώρες αυτονομία πτήσεως. Έχει δύο άτομα πλήρωμα, ένα πιλότο και έναν παρατηρητή.