Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ρομά παραβίαζαν οχήματα σε νεκροταφείο και γήπεδο στην Άμφισσα



Τουλάχιστον δέκα κάτοικοι της Άμφισσας που είχαν επισκεφθεί τα μνήματα των αγαπημένων τους στο τοπικό Δημοτικό κοιμητήριο ή είχαν παρακολουθήσει αθλητικές συναντήσεις στο Κλειστό Γυμναστήριο της περιοχής από τις 25 Ιουνίου του 2017 ως φέτος τις 23 Σεπτεμβρίου, είχαν βρει τα αυτοκίνητά τους σπασμένα και λεηλατημένα!

Οι άγνωστοι -τότε- δράστες που εκμεταλλεύονταν την απουσία τους, έσπαζαν με πέτρες τα παράθυρα και έκλεβαν από το εσωτερικό των οχημάτων χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και τσάντες με προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα. Μετά από εννέα διαρρήξεις και μία απόπειρα, η περιοχή έφτασε στο σημείο να θεωρείται “άβατο” και οι κλοπές σταμάτησαν μόνο όταν η παρουσία αστυνομικών έγινε πιο συχνή.

Όλο αυτό το διάστημα, η έρευνα των ανδρών της Ασφάλειας Άμφισσας – Δελφών βρισκόταν σε εξέλιξη και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο Ρομά ηλικίας 30 και 32, οι οποίοι συμμετείχαν στις κλοπές σε φορτηγά, ταξί και Ι.Χ. Αυτοκίνητα, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους για τους οποίους συνεχίζεται η προανάκριση. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας, ενώ εξετάζεται αν έχουν διαπράξει και άλλες.