Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Ρέθυμνο: Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς κοντά στο χωριό Αη Γιώργης..



Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς που καίει από χθες το πρωί στο Ρέθυμνο σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα, όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Ιωάννης Ταταράκης.

Όπως είπε ο ίδιος η φωτιά αναζωπυρώθηκε κοντά στο χωριό Αη Γιώργης, όπου οι κάτοικοι δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στα σπίτια τους.

 Σημειώσε ότι οι άνεμοι έχουν πάλι ενισχυθεί με μεγάλες ριπές, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Πρόσθεσε ότι το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο. 

Στην περιοχή της Ορνέ επιχειρούν 33 οχήματα της Πυροσβεστικής με 120 πυροσβέστες, ενώ στο Ροδάκινο δρουν 7 οχήματα με 22 πυροσβέστες.

Συνεχείς ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν 4 εναέρια μέσα, ενώ οι εθελοντές και μέσα από τους ΟΤΑ έχουν βοηθήσει πολύ στο έργο της κατάσβεσης.

Στο μεταξύ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Σπηλίου - Αγίας Γαλήνης που είχε διακοπεί από χθες το βράδυ στις 22.00 λόγω της πυρκαγιάς.

Η καταστροφή από τις φλόγες ξεκινάει από Κρύα Βρύση, Ορνέ, Μέλαμπες, Σαχτούρια και έφτασε μέχρι τις πρώτες κατοικίες παραθεριστικές της Αγίας Γαλήνης.

Μιλώντας νωρίς το πρωί στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Ταταράκης είχε αναφέρει πως η εικόνα της φωτιάς ήταν καλύτερη: «Ευτυχώς τώρα βλέπουμε ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο. Δεν επειλούνται χωριά. Ελπίζουμε να τεθεί υπό έλεγχο το μέτωπο ανατολικά της Ορνέ. Αλλά η καταστροφή είναι βιβλική» είπε ο κ. Ταταράκης.

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου ανέφερε ότι επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι κάποιων από τα χωριά που εκκενώθηκαν χθες το βράδυ.

Σημειώσε, ωστόσο, ότι έχουν καεί πάρα πολλά ελαιόδενδρα και έχουν καταστραφεί μελίσσια.

Η χθεσινή νύχτα ήταν πολύ δύσκολη καθώς η φωτιά δεν είχε περιοριστεί και το μέτωπο ήταν μεγάλο. 

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα.

Χθες το βράδυ εκκενώθηκαν τα χωριά Ορνέ, Κρύα Βρύση, Σακτούρια, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Παύλος και Μέλαμπες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι κάτοικοι είναι ασφαλείς, ενώ δεν κάηκαν σπίτια παρόλο που η φωτιά μπήκε στο χωριό Μέλαμπες.

Ρέθυμνο: Δύο άτομα χρειάστηκαν νοσηλεία

Σύμφωνα με το cretapost.gr, δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας. Πρόκειται για έναν πυροσβέστη και μία ηλικιωμένη γυναίκα, οι οποίοι παρελήφθησαν από διασώστες του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Σπήλι Ρεθύμνου.