Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ρέθυμνο: Ανατριχίλα και σοκ προκαλούν τα όσα περιέγραψε ο ιατροδικαστής



Ανατριχίλα και σοκ προκαλούν τα όσα περιέγραψε ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης, στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live, για την οικογενειακή τραγωδία στο Ρέθυμνο, με τον έναν αδερφό να μαχαιρώνει μέχρι θανάτου τον άλλον και στο τέλος να αυτοκτονεί με ποντικοφάρμακο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο μικρός αδερφός και θύμα της δολοφονικής επίθεσης, ξύπνησε ενώ τον μαχαίρωνε ο 28χρονος αδερφός του. Προσπάθησε απεγνωσμένα να σωθεί αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε… Ο αδερφοκτόνος, που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, έριξε πάνω από 60 μαχαιριές στο κορμί του, μέχρι που το θύμα ξεψύχησε.

Συγκεκριμένα, ο ιατροδικαστής περιγράφει: «Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω σίγουρα είναι ότι ξύπνησε και αμύνθηκε. Βρήκαμε τα λεγόμενα τραύματα αμύνης στα άνω άκρα (χέρια). Αυτός που αποδέχεται επίθεση με μαχαίρι, βάζει τα χέρια του μπροστά να προστατευτεί και τραυματίζει τα άνω άκρα. Τα βρήκαμε αυτά και κάποια άλλα στοιχεία από τη νεκροτομή, που ξέρουμε ότι ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος και προέβαλε κάποια αντίσταση».

Ο μεγάλος αδερφός της οικογένειας είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική και οι πληροφορίες λένε ότι δεν ήθελε με τίποτα να επιστρέψει εκεί. Όταν έγινε το κακό,χθες, ο μικρός αδερφός του και θύμα της τραγωδίας, μόλις είχε επιστρέψει στο σπίτι τους από ένα ταξίδι αναψυχής στη Θεσσαλονίκη.

Επειδή η ψυχιατρική κλινική που είχε νοσηλευτεί ο δράστης στο παρελθόν είναι στη Θεσσαλονίκη, ίσως να θεώρησε ότι το ταξίδι του αδερφού του είχε κάποια σχέση με την κλινική. Ίσως θεώρησε ότι σχεδιάζουν να τον ξαναστείλουν εκεί και για αυτό βρέθηκε σε κατάσταση αμόκ, λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός του.
Φίλος αδερφών: Ο δράστης ήταν δεκάχρονο παιδί σε σώμα 28χρονου

«Μου είναι πολύ δύσκολο. Δεν είναι μόνο ότι έφυγε ο κολλητός μου, είναι… έφυγε σαν το ζώο. Σα να ήταν πρόβατο. Φύγανε δυο ζωές…» είπε μεταξύ άλλων ο παιδικός φίλος του θύματος, ο οποίος γνώριζε καλά και τον αδερφό του.

Για τον 28χρονο δράστη είπε:

«Εντάξει είχε κάποια θέματα ο Τάκης (μεγάλος αδερφός) αλλά ήτανε… δεν το περιμέναμε να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν το περιμέναμε… Παλαιότερα είχε νοσηλευτεί σε μια ψυχιατρική κλινική στη Θεσσαλονίκη. Μπορει κι αυτό να ήταν που τον… Το ότι είχεμε πάει διακοπές επτά μέρες τώρα στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να νόμιζε ότι πήγαμε για να τον βάλει πάλι μέσα και να του την έδωσε έτσι. Απλά υποτίθεται ότι ήταν σε καλύτερη κατάσταση τώρα.  Γιατί ο Τόλης τον κυνηγούσε για να πάρει τα χάπια. Στον Τόλη δεν έκανε βλακείες. Τον άκουγε… O Τάκης ήταν ένα δεκάχρονο παιδί σε σώμα 28χρονου».

Αργά το μεσημέρι, σε κλίμα οδύνης, έγινε η κηδεία των δύο αδερφών… Τραγικά πρόσωπα οι γονείς τους, που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν στα όσα έγιναν και μέσα σε λίγη ώρα, έχασαν και τα δύο αγόρια τους…