Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πυρκαγιά κοντά σε οικισμό στην Κασσάνδρα - Εκκενώθηκε ξενοδοχείο στις Σέρρες



Τρία πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, τις Σέρρες και τη Δράμα, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν μάχη με τις φλόγες. 

Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μόλα Καλύβα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο βρίσκεται κοντά σε οικισμό, ωστόσο δεν κινδυνεύουν κατοικίες. 

 

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 45 πυροσβέστες με 22 οχήματα, όπως επίσης 17 άτομο πεζοπόρο τμήμα και εθελοντές. 
Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη. Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Την ίδια ώρα μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Σιντική των Σερρών, κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, εκκενώθηκε προληπτικά μία ξενοδοχειακή μονάδα. 

Στο σημείο επιχειρούν 16 άνδρες της πυροσβεστικής με 8 οχήματα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχαιρένουν την προσπάθεια των πυροσβεστών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα ακόμη πύρινο μέτωπο σε δύσβατη ορεινή περιοχή στο Μοναστηράκι Δράμας, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Οι προσπάθειες των μονάδων πυρόσβεσης επικεντρώνονται στο μέτωπο προς τον οικισμό Καλλίφυτου, ενώ ενεργό  μέτωπο υπάρχει και στον ΧΑΔΑ Δράμας.

Στην περιοχή επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 34 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος συνδράμουν δυο πετζετέλ και ένα ελικόπτερο με διαρκείς ρίψεις νερού. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική,  μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή.