Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

Πύρινα μέτωπα σε Ρόδο, Κεφαλλονιά, Μαραθώνα και Ασπρόπυργο



Φωτιά ξέσπασε στη Ρόδο στην περιοχή Ψάλτο στη Λίνδο με τους άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας να φτάνουν άμεσα στο σημείο.
Παρά τον δυνατό άνεμο που πνέει σήμερα στη Λίνδο και σε ολόκληρη τη Ρόδο οι πυροσβέστες κατάφεραν να ελέγχουν άμεσα στην φωτιά και να την κατασβήσουν.
Η φωτιά είχε ξεσπάσει κοντά σε σπίτια και δωμάτια ξενοδοχείων, όμως ελέγχηθηκε άμεσα από τους πυροσβέστες.

Φωτιά σε έκταση με πεύκα και χαμηλή βλάστηση, κοντά στην Αττική Οδό, στον Ασπρόπυργο ξέσπασε πριν από λίγη ώρα. Επί τόπου επιχειρούν 140 Πυροσβέστες με 7 οχήματα, καθώς και άλλοι δέκα πυροσβέστες του ειδικού μηχανοκίνητου τμήματος της Πυροσβεστικής, ενώ από αέρος μετέχει στην προσπάθεια πυρόσβεσης ένα ελικόπτερο.

Νέα πυρκαγιά όμως, ξέσπασε λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα. Επί τόπου επιχειρούν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, που κατάφεραν να τη θέσουν άμεσα υπό έλεγχο. 

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κεφαλονιά καθώς μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Προκοπάτα, σε αγροτοδασική έκταση.
Δεκαεπτά πυροσβέστες με επτά οχήματα δίνουν τη μάχη για τον περιορισμό τυου πύρινου μετώπου, με πέντε οχήματα, ενώ την προσπάθεια συνδράμουν πέντε αεροσκάφη PZL.