Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πρύτανης Δημόπουλος: Ο κορωνοϊός είναι εδώ - Οι δύο λόγοι για την αύξηση των κρουσμάτων



Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επεσήμανε για ακόμα μία φορά πως η τήρηση των μέτρων είναι ό,τι πιο σημαντικό για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

"Ο κορονοϊός είναι πάντα εδώ και χρειάζεται αυστηρή τήρηση των μέτρων", τόνισε.

Όπως είπε ο κ. Δημόπουλος, είναι αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, και αυτό το απέδωσε σε δύο λόγους: στην αύξηση των τουριστών και στην χαλάρωση των μέτρων.

Αναφορικά με το γεγονός πως έχουμε πλέον 95 κρούσματα στην Αττική μέσα σε 20 ημέρες και για το πώς μπορεί να περιοριστεί ο κορονοϊός στα αστικά κέντρα, ο πρύτανης ΕΚΠΑ ανέφερε χαρακτηριστικά πως "είναι αναμενόμενη η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων για δυο λόγους. Πρώτα απ΄ όλα έχουμε μια αυξημένη κινητικότητα και τουρίστες στην ελληνική επικράτεια και το δεύτερο είναι πως υπάρχει μια χαλάρωση των μέτρων. Ο κορονοϊός εδώ ήταν πάντα και προστατευτήκαμε από αυτόν και πρέπει να εντείνουμε τα μέτρα αυτά. Δεν χρειάζονται αυστηρότερη μέτρα, χρειάζεται αυστηρότερη τήρηση των μέτρων που όλοι γνωρίζουμε".

"Γίνονται πολύ περισσότερα διαγνωστικά τεστ τις τελευταίες εβδομάδες, επομένως αυτό έχει ως συνέπεια τη μεγαλύτερη διάγνωση ασυμπτωματικών ή ολιγοσυμπτωματικών περιπτώσεων", επεσήμανε εν συνεχεία και πρόσθεσε:

"Τα μέτρα αυτοπροστασίας είναι απαραίτητα για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός, ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να επιδείξουν οι ηλικιωμένοι αλλά και τα άτομα υψηλού κινδύνου".