Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα - Αποκλεισμένα χωριά



Απίστευτη ήταν η ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Μαρτίνου. Λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης δίπλωσαν νταλίκες και οι οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους επί ώρες.

Λίγο μετά τις 18:30 δόθηκε σε κυκλοφορία το ρεύμα προς Λαμία στη εθνική οδό στο ύψος του Μαρτίνου, όπου είχαν εγκλωβιστεί εκατοντάδες αυτοκίνητα, τα οποία είχαν σχηματίσει ουρές χιλιομέτρων. Οι νταλίκες και τα αυτοκίνητα που είχαν διπλώσει απομακρύνθηκαν και άρχισε σιγά-σιγά να υπάρχει μια ροή των αυτοκινήτων.

Ωστόσο θα χρειαστεί αρκετή ώρα να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, αφού η ουρά είχε φτάσει τα 15 χιλιόμετρα περίπου.

 

Τα πολύ σοβαρά προβλήματα παρατηρήθηκαν στην Ε.Ο.Αθηνών-Λαμίας, ιδίως στο ύψος της Τανάγρας στις στροφές της Μαλεσίνας και του Θεολόγου, από την περιοχή του Μαρτίνου.

 

Η αστυνομία κάνει έκκληση προς τους οδηγούς, εάν δεν είναι απαραίτητο να μην κινηθούν στην εθνική οδό, αλλιώς να έχουν απαραίτητα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η ΕΛΑΣ επίσης ενημέρωσε λίγο μετά τις 18:00, ότι η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας από το 120ο χλμ έως το 135ο χλμ και στα δύο ρεύματα, διεξάγεται μόνο με αλυσίδες.

Αποκλεισμένες από τα χιόνια,παραμένουν επτά τοπικές κοινότητες του δήμου Ναυπακτίας, την ώρα που το προσωπικό που χειρίζεται τα μηχανήματα καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί.

Πρόκειται για τις τοπικές κοινότητες: Καλλονή, Μανδρινή, Λεύκα, Γραμμένη Οξιά, Ελατόβρυση, Κυδωνιά και Γρηγόρι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και υπεύθυνο των ορεινών Θοδωρή Κοτρωνιά, η κυκλοφορία προς αυτές τις κοινότητες,αναμένεται να αποκατασταθεί μέχρι αύριο το μεσημέρι, ενώ στο υπόλοιπο ορεινό δίκτυο η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες οι οποίες από το ύψος της Λιμνίτσας του δήμου Αποδοτίας.
Μάλιστα στον κόμβο με Μακριά Ράχη στον άξονα για Άνω Χώρα λίγο μετά την Λιμνίτσα, βρίσκεται περιπολικό της τροχαίας που απαγορεύει αφενός την είσοδο στον παρακαμπτήριο δρόμο,αφετέρου επιβάλλει σε όλα τα οχήματα την χρήση αλυσίδων προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία τους.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή επιχειρούν 10 οχήματα μισθωμένα και μη στο έργο της διάνοιξης του οδικού δικτύου,ενώ αξίζουν τα εύσημα στους οδηγούς των μηχανημάτων έργου προσπαθούν να διατηρούν το οδικό δίκτυο καθαρό, εν όψει μάλιστα και της εορταστικής περιόδου, καθώς η πληρότητα στα τουριστικά καταλύματα της περιοχής είναι σε ικανοποιητικό βαθμό και αναμένεται πλήθος επισκεπτών προς αυτά.

Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Πεντέλη

Στην Αττική, επίσης λόγω χιονόπτωσης, διακόπηκε η κυκλοφορία στην Πεντέλη, από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου μέχρι τη λεωφόρο Διονύσου, ενώ στη λεωφόρο Πάρνηθος, μέχρι πριν από λίγη ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων δειξαγόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επίσης με εντολή της Τροχαίας, επιβλήθηκε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος του γηπέδου Διονύσου ως το ύψος του Αγίου Πέτρου.

Κλειστή στα Βίλλια η Αθηνών-Θηβών

Παραμένει κλειστή η παλαιά εθνική οδός Αθήνας-Θήβας προς Θήβα από τη διασταύρωση Βιλλίων.

Απεγκλωβίστηκαν επιβάτες και οδηγοί στα Καλάβρυτα