Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Προσωρινά ελεύθερος ο 43χρονος που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε δύο γυναίκες



Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες αν θα προφυλακιστεί ή όχι ο 43χρονος πανεπιστημιακός, που κατηγορείται για τον θάνατο μιας 86χρονης και της 34χρονης εγγονής της και συζύγου του, οι οποίες δηλητηριάστηκαν με αρσενικό, τον Αύγουστο του 2013.

Και αυτό γιατί ο ανακριτής γνωμοδότησε υπέρ της προφυλάκισης του κατηγορουμένου, όμως η εισαγγελέας διαφώνησε και πρότεινε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Στην απολογία του στον ανακριτή ο πανεπιστημιακός αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τον διπλό θάνατο και φέρεται ότι απέδωσε την εμπλοκή του σε «σκευωρία την οποία έστησε η οικογένεια των δύο γυναικών».

Οι ισχυρισμοί του 43χρονου δίχασαν τους δικαστικούς, με αποτέλεσμα να εκφέρουν αντίθετες απόψεις για την ποινική του μεταχείριση και τη διαφωνία τους καλείται να άρει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Η υπόθεση, που θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο επεισοδίου στην αστυνομική σειρά CSI, εκτυλίχθηκε πριν από τριάμισι χρόνια, όταν γιαγιά και εγγονή έχασαν τη ζωή τους με διαφορά μόλις λίγων ημερών. Ηταν 19 Αυγούστου του 2013 όταν «έσβησε» η 86χρονη και τέσσερις ημέρες αργότερα εξέπνευσε και η 34χρονη εγγονή της, σύζυγος του καθηγητή πανεπιστημίου και μητέρα ενός παιδιού, έπειτα από μακρά νοσηλεία στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας, στο διάστημα που νοσηλευόταν η 34χρονη οι εξετάσεις της έδειχναν ότι είχε προσβληθεί από κάδμιο σε τοξικά επίπεδα.

Αρσενικό σε υψηλά επίπεδα

Ωστόσο, στις αρχές του 2014 διατάχθηκε η εκταφή των σορών των δύο γυναικών, καθώς αμφισβητήθηκαν τα αποτελέσματα και η ύπαρξη του καδμίου.

Επειτα από ειδικές εξετάσεις που έγιναν στις γυναίκες, ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά και στις δύο σορούς η ύπαρξη αρσενικού σε υψηλά επίπεδα!

Τα ευρήματα ενίσχυσαν τις αρχικές υποψίες των Αρχών για διπλή εγκληματική ενέργεια και την υπόθεση ανέλαβε να διερευνήσει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Λίγους μήνες αργότερα σχηματίστηκε η δικογραφία και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, από την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροήν.

Από την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης προσωποποιήθηκε η δίωξη, όπως αποκάλυψε η «Espresso» τον περασμένο Νοέμβριο, και κλήθηκε να λογοδοτήσει ως κατηγορούμενος ο 43χρονος καθηγητής, για την τύχη του οποίου θα αποφασίσει με βούλευμα το δικαστικό συμβούλιο.