Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Που και πως πέρασαν το Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί; (Φωτό+Βίντεο)



Ευκαιρία για μίνι αποδράσεις αποτέλεσαν για το σύνολο των πολιτικών ηγετών οι διακοπές τους Πάσχα με πολλούς να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα.

Στην Αίγινα ο Τσίπρας -Η επίσκεψη στην πολεμική φρεγάτα

Στο εξοχικό του Αλέκου Φλαμπουράρη στην Αίγινα έκανε Πάσχα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την οικογένειά του να συνοδεύουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Θοδωρή Δρίτσα και την Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Ο πρωθυπουργός σε ένα διάλειμμα από τις διακοπές του επισκέφθηκε με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Αδρίας». Εκεί ενημερώθηκε από τους αξιωματικούς και αντάλλαξε ευχές μαζί τους και με το πλήρωμα, ενώ υπήρξε και το παραδοσιακό τσούγκρισμα αβγών της ημέρας.

Το πλήρωμα, που υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, είχε στήσει σούβλες για τον πασχαλινό οβελία, αλλά είχε και κόκκινα αβγά, για τσούγκρισμα. Οταν ο κ. Τσίπρας δοκίμασε, στάθηκε τυχερός, καθώς το αβγό που του έδωσαν δεν έσπαγε.

Ο πρωθυπουργός αστειεύτηκε ότι ήταν ξύλινο και συμπλήρωσε σύμφωνα με το Mega «Ισως θα έπρεπε να το πάρει μαζί του ο Ευκλείδης», αναφερόμενος προφανώς στη «μάχη» με τους δανειστές που δίνει ο κ. Τσακαλώτος.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας. «Το Πάσχα σηματοδοτεί και το πέρασμα, στην καινούρια εποχή. Με ελπίδα, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα αφήνουμε πίσω μας τα δύσκολα και ατενίζουμε το καλύτερο μέλλον, τόσο για τον τόπο όσο και για τον λαό, υπερασπιζόμενοι πάντα αξίες όπως η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, η δημοκρατία και η κοινωνική δικαιοσύνη. Χρόνια πολλά σε όλους, καλή δύναμη και αισιοδοξία για τα καλύτερα που έρχονται», είπε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο Πάνος Καμμένος, με αφορμή τις τουρκικές παραβιάσεις των τελευταίων ημερών, τόνισε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις απαντούν σε κάθε πρόκληση, διαφυλάττουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα».

Οι ευχές του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στην Αθήνα παρέμεινε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακολούθησε τη λειτουργία της Αναστάσεως στο Ναό του Αγίου Διονυσίου. Εκεί βρέθηκε και ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, όπως και η υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε τις ευχές του για το Πάσχα μέσω των κοινωνικών δικτύων και με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

 

 

Γιορτινή επίθεση της Γεννηματά

Στη Δημητσάνα επέλεξε να περάσει το Πάσχα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά η οποία εξαπέλυσε γιορτινή επίθεση μέσω των κοινωνικών δικτύων. «Η χώρα χρειάζεται λιγότερο λαϊκισμό και περισσότερη συνεννόηση. Η Δημοκρατία δεν είναι παιγνίδι κανενός», έγραψε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

«Να επικρατήσει ξανά η λογική να παραιτηθούν οι ανίκανοι να δώσει λύση αυτή η Βουλή. Τέλος στο ''εγώ'' ώρα γι ένα ισχυρό ΕΜΕΙΣ. Όλοι μαζί», προσέθεσε.

Στα Χανιά ο Σταύρος Θεοδωράκης

Ο Στ. Θεοδωράκης πέρασε την Κυριακή του Πάσχα, με τα κορίτσια του Φιλανθρωπικού ιδρύματος Αγίου Νεκταρίου Χανίων. Έφαγε μαζί τους, συζήτησε, έπαιξε μπάσκετ και το απόγευμα τα αποχαιρέτησε υποσχόμενος ότι θα συναντηθούν ξανά. Τον επικεφαλής του Ποταμιού υποδέχθηκε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνός, ο οποίος εξήρε το γεγονός ότι μια τέτοια μέρα που όλοι θέλουν να είναι με τις οικογένειες τους, ο επικεφαλής του Ποταμιού επέλεξε να το περάσει παρέα με τα 20 κορίτσια της Στέγης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού: «Χρόνια Πολλά σε όλους και ελπίζω ότι αυτό το μήνα, τον τελευταίο της άνοιξης, δε θα προστεθούν καινούρια προβλήματα στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι μπορούμε να φύγουμε μπροστά. Η Ελλάδα έχει τεράστια περιθώρια. Ας αφήσει λοιπόν η κυβέρνηση τους τακτικισμούς, τα επικοινωνιακά κόλπα και ας πάρει αποφάσεις προς όφελος των πολλών, κόντρα στα συμφέροντα, κόντρα στις συντεχνίες με τη σκέψη ότι αυτή η κοινωνία είναι έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά.

Κανείς Έλληνας δεν είναι ευχαριστημένος αυτή τη στιγμή από την πολιτική της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αλλά να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη. Οι εκλογές αυτή τη στιγμή δε θα προσφέρουν τίποτα. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να κλείσει η αξιολόγηση, να πάρουμε τα λεφτά που έχουμε συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους και αμέσως μετά να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Αν βέβαια αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις, δεν μπορεί να κάνει τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος να έρθει ο κ. Τσίπρας να μας το πει και θα βρούμε λύση. Αλλά αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να μη συνεχίζεται η αβεβαιότητα, να μη συνεχιστεί η ανησυχία του κόσμου, να τελειώσουμε με τις εκκρεμότητες όσον αφορά τη συμφωνία που έχουμε κάνει με τους εταίρους μας και να κάνουμε το επόμενο βήμα».

Το μήνυμα του Δημήτρης Κουτσούμπα

Στη Λιβαδειά βρέθηκε για το Πάσχα ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που στο μήνυμά του κάλεσε τον κόσμο σε μαζικό ξεσηκωμό.

«Η πραγματική ανάσταση για το λαό μας θα έρθει μέσα από το μαζικό ξεσηκωμό ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, ενάντια στις λυκοσυμμαχίες που καταδυναστεύουν τις ζωές μας, ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, τους αντιλαϊκούς νόμους και τα μνημόνια, ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου», τόνισε.

Ερωτηθείς για τις πιθανές εξελίξεις (ανασχηματισμός, πρόωρες εκλογές, δημοψήφισμα, συμφωνία),αφού εκτίμησε ότι «όλα είναι στο τραπέζι», συμπλήρωσε ότι, «η κυβέρνηση προφανώς δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει».

«Δεν αποκλείεται ένας συμβιβασμός απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία θα είναι πάρα πολύ σκληρά για το λαό μας, θα πρόκειται ουσιαστικά για ένα 4ο μνημόνιο. Σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται ούτε το ενδεχόμενο των εκλογών ή του ανασχηματισμού. Νομίζω ότι είναι σενάρια -όλα αυτά που ακούγονται- τα οποία ισχύουν», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Στη Μεσσηνία ο Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρακολούθησε την τελετή της ανάστασης στον μητροπολιτικό ιερό ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στην Καλαμάτα, όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.