Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Πώς οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις θα… ρίχνουν τα drones του Ερντογάν



Οι συνεχείς τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο αποδεικνύουν ότι η Τουρκία «γλυκοκοιτάζει» τα νησιά και επιχειρεί να δημιουργήσει «γκρίζες ζώνες», θυμίζοντας τον τρόπο με τον οποίο η γείτονα τις τελευταίες δεκαετίες ανακυκλώνει συστηματικά τα ίδια ζητήματα.

Η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση σε καθημερινή βάση, ενώ οι παραβιάσεις και οι υπερπτήσεις από μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Τουρκίας παγιώνονται.

Την Κυριακή, μόνο, σημειώθηκαν δύο παραβάσεις και 11 παραβιάσεις του FIR Αθηνών από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, θέτοντας σε κατάσταση συναγερμού κυρίως τα νησιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Real News, οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις απέκτησαν ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα που θα εγκατασταθεί σε πολλά ελληνικά νησιά και θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στο καλοκαίρι.

Τι όμως θα κάνει αυτό;

Σε λίγο καιρό θα το διαπιστώσουν πρώτοι οι Τούρκοι, όταν θα χαλάνε… μυστηριωδώς πάνω από το Αιγαίο τα μη επανδρωμένα drones.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου θα μπορεί να αναγκάζει τα drones να χάνουν το σήμα τους και να πέφτουν.