Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Πως ήταν το πρόσωπο του Ιησού Χριστού; - Τι αποκάλυψε ψηφιακή απεικόνιση; (Φωτό)


Επιστήμονες με υπερσύγχρονα κομπιούτερ, βιομετρικούς αναλυτές και τεχνογνωσία της αστυνομίας, επιχείρησαν να συνθέσουν ή έστω να προσεγγίσουν το πρόσωπο του Ιησού. 
 
Έχουμε συνηθίσει από τις αγιογραφίες, ή ακόμη και από τις ταινίες τον Ιησού να ενσαρκώνεται στην ανθρώπινη υπόσταση του, ως ένας άνδρας με ανοιχτόχρωμα μάτια, μακριά καστανόξανθα μαλλιά, λεπτή μύτη, λιπόσαρκο πρόσωπο, με γένια και μουστάκι. 
 
Ήταν όμως στην πραγματικότητα έτσι; Όπως αναφέρει στη διαδικτυακή της έκδοση η Mirror, επιστήμονες με τη βοήθεια της τεχνολογίας, αλλά και με την τεχνογνωσία που χρησιμοποιεί η αστυνομία όταν «σκιαγραφεί» κάποιον καταζητούμενο, επιχείρησαν να συνθέσουν το πραγματικό πρόσωπο του Θεανθρώπου. 
 
 
Οι επιστήμονες μελέτησαν τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που έζησαν στα μέρη που έζησε και ο Ιησούς, την περίοδο που έζησε ο Ιησούς, δηλαδή στο Βόρειο Ισραήλ, στη Γαλιλαία και στη Μέση Ανατολή όπου υπήρχαν Εβραίοι. Στη συνέχεια με τη βοήθεια της βιομετρικής οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, και με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των ψηφιακών απεικονίσεων προσπάθησαν να συνθέσουν το πρόσωπο του Θεανθρώπου. 
 
Κατέληξαν λοιπόν στο συμπέρασμα πως δεν έχει και μεγάλη σχέση με την εικόνα που έχουμε προσλάβει όλοι από τις αγιογραφίες. Πρέπει να ήταν μάλλον πιο κοντός, με πρόσωπο όχι τόσο οβάλ, αλλά περισσότερο στρογγυλό, και αρκετά γεροδεμένος, αφού εργάστηκε ως ξυλουργός για κάποιο διάστημα. Ήταν επίσης λεπτός λόγω της διατροφής της εποχής.