Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 -

«Πόλεμος» Γεροτζιάφα – Πολάκη για τα εμβόλια του κορονοϊούΈνταση σημειώθηκε μεταξύ του Γρηγόρη Γεροτζιάφα και του Παύλου Πολάκη το βράδυ της Πέμπτης 9/5. Αιτία της διαμάχης τους ήταν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού και αφορμή αποτέλεσε η απόσυρση του σκευάσματος της AstraZeneca.

«Είναι εντελώς απίθανο και απροσδόκητο το ότι ξεκίνησε αυτή η συζήτηση στην Ελλάδα», επεσήμανε ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας μιλώντας για τα εμβόλια στο KontraChannel και την Αναστασία Γιάμαλη. Ο ίδιος, μάλιστα, απέδωσε τη σχετική συζήτηση σε «τραμπικούς φασίστες», «ακροδεξιούς και σκοταδιστές», ενώ εστίασε στις επιθέσεις που δέχτηκαν οι επιστήμονες για τυχόν παρενέργειες των εμβολίων.

Ερωτηθείς, μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αιματολόγος, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, για την κριτική που δέχονται οι επιστήμονες, «το τι κριτική ακούει καθένας από εμάς έχει μικρή σημασία. Σε προσωπικό επίπεδο για καθέναν από εμάς είναι μηδαμινής, ασήμαντης σημασίας». Αυτό που έχει σημασία, τόνισε ο καθηγητής, είναι να καταλάβει ο ελληνικός λαός και να έχει εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα και στα πανεπιστήμια.

«Δεν πρέπει επ’ ουδενί λόγω στο όνομα της οποιασδήποτε πολιτικής αντιπαράθεσης, όσο και αν θέλει κανείς να είναι σκληρός στην κυβέρνηση της δεξιάς ή δεν ξέρω εγώ σε ποιον άλλο, να βάζει υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του επιστημονικού σώματος της χώρας. Έχει πολύ μεγάλη σημασία», επεσήμανε ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας και ερωτηθείς για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για τα εμβόλια είπε «εγώ δεν απαντάω τίποτα στον κ. Πολάκη, διότι δεν ασχολούμαι με τέτοιου τύπου τοποθετήσεις και επίσης θα σας πω το εξής: Διάβασα την ανακοίνωση του κ. Πολάκη. Μου θύμισε τις διάφορες ανακοινώσεις που βγάζανε όλοι οι φασίστες κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

«Όπως, επίσης, αυτό το “σωπάστε τώρα”, που είχε στην τελευταία ως ανάλυση αναρωτιέμαι τι διαφορά είχε από το σκαμπίλι που έριξε ο Κασιδιάρης στην κυρία Κανέλλη. Της ίδιας κατηγορίας είναι», πρόσθεσε.

 

 

 

Τηλεφωνική παρέμβαση στη συζήτηση έκανε ο Παύλος Πολάκης και είπε τα εξής: «Μετά από πολύ καιρό αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω παρέμβαση στην εκπομπή σας, γιατί πραγματικά δεν μπορώ να ακούω την απερίγραπτη μπουρδολογία και ελεεινή τοποθέτηση του κ. Γεροτζιάφα».

«Διαλέξτε μια καλύτερη φωτογραφία μου. Σίγουρα έχετε», επεσήμανε.

Απαντώντας, δε, στον καθηγητή αιματολογίας της Σορβόνης, Γρηγόρη Γεροτζιάφα, αντέδρασε στο «γιατί έπρεπε να εμβολιαστούν οι πάντες και όχι οι ευπαθείς ομάδες, όπως έλεγα» και συμπλήρωσε «ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν όσοι έλεγαν μπούρδες για την αλληλεγγύη των εμβολιασμών της νεολαίας».

Ο βουλευτής Χανίων έκλεισε στη συνέχεια το τηλέφωνο στη δημοσιογράφο, Αναστασία Γιάμαλη.