Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης



Ο νέος υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης γεννήθηκε το 1985 στην Καβάλα (33 ετών). Είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Το 2015 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ξάνθης με το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κατά τη ΙΣΤ΄ Κοινοβουλευτική περίοδο διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, καθώς και γραμματέας της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής αλλά και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους.

Κατά τήν τελευταία Κοινοβουλευτική περίοδο συμμετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Παράλληλα, παραμένει γραμματέας της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους.

Διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού, Γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού Κομοτηνής καθώς και μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ξάνθης. Μέλος του συνδυασμού Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ.