Σάββατο 25 Μαΐου 2024 -

Ποια είναι η αλήθεια για τον έρανο για τον μικρό Διονύση - «Το παιδί είναι μια χαρά»Σοβαρά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με την γνησιότητα του πολυδιαφημισμένου έρανου που έγινε για ένα μικρό παιδί που φέρεται να έχει διαγνωστεί με καρκίνο στο κεντρικό οπτικό νεύρο του ματιού του.

Ουκ ολίγοι σύλλογοι, φορείς αλλά και απλοί ιδιώτες κατέθεσαν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό που δόθηκε στη δημοσιότητα, καθώς πίστεψαν ότι ένα μικρό παιδί έχει ανάγκη και τώρα ζητούν να μάθουν την αλήθεια για τον έρανο και αν ήταν μία καλοστημένη απάτη για να κερδίσουν κάποιοι χρήματα στις πλάτες όσων ευαισθητοποιήθηκαν.

 

Στην εκπομπή του MEGA, Live News, μίλησε η γιατρός, που έκανε την καταγγελία «Επειδή ζω στη Γερμανία που θα γινόταν το χειρουργείο όπως είπε, προθυμοποιήθηκα να τη βοηθήσω και οικονομικά. Δηλαδή, της είχα δώσει τότε ένα ποσό των 100 ευρώ».

Η γιατρός είχε ανταλλάξει μια σειρά από μηνύματα με τη γυναίκα που την έπεισε ότι ήταν η μητέρα του μικρού Διονύση. Όπως λέει δεν μπορούσε τότε να φανταστεί την τροπή που θα έπαιρναν τα πράγματα.

«Εμένα με απασχολεί μήπως δεν ήταν το μόνο κίνητρο τα χρήματα αλλά μήπως έχουμε εδώ κάποια περίπτωση συνδρόμου Μινχάουζεν δι’ αντιπροσώπου. Εντάξει για τα χρήματα μπορεί να το έκανε συμφωνώ, αλλά από εμένα ζητούσε και την ψυχολογική υποστήριξη, ήξερε από εμένα ότι άλλα χρήματα δε θα πάρει».

 
 

 

 

«Μου ζητούσε πολύ συχνά να δημοσιοποιήσω την έκκλησή της, να την κοινοποιώ σε ηθοποιούς, παρουσιαστές, επιχειρηματίες, μέχρι και εδώ πέρα στη Γερμανία στις τοπικές κοινότητες».

Μέσα από επίσημα έγγραφα αποκαλύπτεται ότι η γυναίκα, στο όνομα της οποίας άνοιγαν τραπεζικοί λογαριασμοί για την ενίσχυση του παιδιού δεν έχει γιο που να τον λένε Διονύση, αλλά Χρήστο, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες.

Μάλιστα η μητέρα έστειλε ένα έγγραφο, το οποίο σύμφωνα με γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» είναι πλαστό.

Όπως εξηγούν οι γιατροί, ο ΑΜΚΑ δεν αντιστοιχεί στο όνομα του παιδιού που αναγράφεται, το πρόβλημα υγείας δεν αποτυπώνεται στο έγγραφο με τη σωστή ιατρική ορολογία, ενώ μία σειρά από στοιχεία υπαλλήλων και σφραγίδες είτε δεν υπάρχουν, είτε πλαστογραφήθηκαν.

Γιατρός του νοσοκομείου λέει: «Όχι, δεν το έχω εξετάσει ούτε εγώ ούτε κάποιος συνάδελφος».

«Ίσως να είναι κάποιο μπερδεμα»

Το πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση, η γυναίκα που δήλωνε μητέρα του μικρού Διονύση, επιμένει ότι δεν έχει διαστρεβλώσει κανένα στοιχείο.

«Πήγαμε στο νοσοκομείο στην Πάτρα, οι γιατροί κατάλαβαν τη σοβαρότητα της κατάστασης και μας έστειλαν στην Αθήνα. Κάναμε σειρά εξετάσεων και διαγνώστηκε με γλοιοβλάστωμα στο κεντρικό οπτικό νεύρο».

Όπως υποστήριζε την περασμένη Παρασκευή, η ζωή του παιδιού της κινδυνεύει και η εκείνη αγωνιά. Όπως είπε η ίδια, η περίπτωση του παιδιού είναι χειρουργικής αντιμετώπισης και τους συστήθηκε να πάνε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Γερμανία.

Για τα στοιχεία που προκάλεσαν σάλο και άρχισαν να βάζουν σε σκέψεις για τον έρανο, η γυναίκα επιφυλάχθηκε να απαντήσει, χωρίς όμως από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής να σηκώνει το κινητό της τηλέφωνο.

«Δεν ξέρω γιατί έχει γίνει όλο αυτό το θέμα, ίσως να είναι κάποιο μπέρδεμα».

Τα σοβαρά ερωτήματα πληθαίνουν μετά τα έγγραφα που αποδείχθηκαν πλαστά. Η γυναίκα που δήλωνε μητέρα του μικρού Διονύση παραμένει εξαφανισμένη τα τελευταία 24ωρα και μια σειρά από άτομα που είχαν καταθέσει χρήματα ζητούν απαντήσεις για όλα όσα έγιναν.

«Το παιδί είναι μία χαρά»

Στο MEGA μίλησαν ο πεθερός και ο πρώην σύζυγος της γυναίκας.

Όπως λέει ο πεθερός της:

– Εγώ είμαι ο πεθερός της, μάλλον μέχρι τώρα είμαι πεθερός της, δεν είμαι πεθερός της, γιατί αυτά είναι… Η ιστορία είναι ότι η γυναίκα είναι απατεώνας. Έχει κάνει πολλές απατεωνιές και μας έχει να τραβάμε κανάλι. Από εκεί και πέρα τι άλλο να σου πω και τι να μου πεις… Εμείς θα πάμε αύριο στον δικηγόρο να κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα. Πήγε την άλλη φορά να πάρει δάνειο από την κουνιάδα της, τελείωσε η δουλειά. Η γυναίκα αυτή πάει για απάτη. Τραβιόμαστε 10 χρόνια, τουλάχιστον 7 χρόνια τραβιόμαστε… Είπαμε να της δώσουμε ευκαιρίες. Να της δώσουμε εκείνο… Αυτή δεν παίρνει χαμπάρι. Δεν έχει τίποτα το παιδάκι, τώρα που μπήκε μέσα… πρέπει να υπάρχει κύκλωμα μεγάλο, δεν ξέρω τι γίνεται. Παραμύθια παίζει μωρέ

– Για τον έρανο εσείς είχατε ιδέα;

– Όχι παιδάκι μου, εμείς από τον Ευαγγελάτο τα ακούσαμε την Παρασκευή και ψάχναμε να βρούμε τον δικηγόρο αλλά είναι Σαββατοκύριακο. Εδώ έχουν πάθει πλάκα οι άνθρωποι… Το χωριό όλο έχει πάθει πλάκα. Για όνομα της Παναγίας, τα παιδιά είναι καλά. (…) Πάνω από όλα, μαγάρισε τα παιδιά της, τα έβγαλε άρρωστα. Δεν ξέρω τι γίνεται, έχουμε πάθει και εμείς πλάκα. Τζόγο παίζει; Δεν ξέρω τι κάνει, τι γίνεται. Ο γιος μου δουλεύει από το πρωί, 12 ώρες την ημέρα, νταλικέρης οδηγός, 12 ώρες την ημέρα για να μην λείψει στα παιδιά του τίποτα. Εδώ λεφτά εμείς δεν έχουμε δει. Εμένα μου είχε αφήσει 12 χρόνια να πληρώσω τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες. Εμείς έχουμε πελαγώσει οι άνθρωποι, καταλαβαίνετε; Εμείς δεν προλάβαμε… Ακόμη ο γιος μου δεν έχει ξεχρεώσει. Μας είχε χρεώσει γύρω στις 70.000 χρέη και τέτοια, παραλίγο να βγούμε στον δρόμο.

Στην εκπομπή μίλησε και ο πρώην σύζυγος της 45χρονης:

«Δεν έχω καμία ανάμειξη εγώ. Δεν υπάρχει κάτι, το παιδί είναι μια χαρά. Είναι πλαστά όλα αυτά. Έχω τρία χρόνια που περνάω μία ιστορία με πλαστά και τέτοια που ξεκίνησαν. Μου έχει δημιουργήσει κάποια προβλήματα οικονομικά. Ήταν όλα αφημένα στο έλεος του Θεού, εφορίες. Έχω τρία χρόνια που πληρώνω για να ξεχρεώσω αυτά που μου έχει κάνει εμένα ζημιές, στο δικό μου όνομα, στην οικογένειά μου. Το παιδάκι μου, όταν ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία, ήταν 2 χρόνων, έδωσα μία ευκαιρία, στην οικογένεια, στα παιδιά μας, στην οικογένειά μας, να μη διαλύσουμε το σπίτι μας. Έχω τρία χρόνια που πληρώνω. Κοίταξα να μη διαλύσω το σπίτι μου, έχω τρία χρόνια που υποφέρω, έχω τρία χρόνια που πληρώνω.

»Δεν ήθελα να τα κάνω όλα, να τα διαλύσω αλλά τώρα δεν παίρνει άλλο, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Εγώ δεν ήξερα κάτι. Με πήραν τηλέφωνο και με ξύπνησαν να δω τον Ευαγγελάτο γι’ αυτά που συμβαίνουν και έπεσα από τα σύννεφα, δηλαδή έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Στην αρχή δεν το παραδεχόταν, μετά το παραδέχτηκε. Θα πάω σε δικηγόρο, εγώ τελείωσα μετά από αυτό. Δεν ξέρω τι τα έχει κάνει, δεν ξέρω τι λεφτά έχει πάρει, δεν ξέρω τίποτα. Εγώ την πίστεψα για να την παντρευτώ, αλλά αυτά τα πράγματα με ξεπερνάνε».