Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Πήραν "σβάρνα" τα μαγαζιά-Πρώτα διέρρηξαν ζαχαροπλαστείο και μετά καφετέρια



Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη των Ιωαννίνων είχαν βάλει στο στόχαστρό τους δυο νεαροί Έλληνες διαρρήκτες, ένας από τους οποίους έμενε έξω επιτηρώντας το δρόμο ως τσιλιαδόρος ενώ ο άλλος τρύπωνε στο εσωτερικό και ξάφριζε το περιεχόμενο των ταμειακών μηχανών.

Όμως, οι ηλικίας 24 και 25 χρόνων δράστες δεν πρόσεξαν ότι η καφετέρια που διέρρηξαν τα ξημερώματα της Πέμπτης διέθετε κάμερα που τους κατέγραψε. Έτσι, ταυτοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας και συνελήφθησαν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Στην προανάκριση, εξακριβώθηκε ότι ο 24χρονος είχε διαρρήξει και ένα ζαχαροπλαστείο το περασμένο Σάββατο και είχε κλέψει χρήματα.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων στην κατοχή των δραστών, ενώ κατασχέθηκαν γάντια, λίμα και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και το Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν. Οι δυο νεαροί παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την διαλεύκανση και άλλων περιπτώσεων στις οποίες ενδέχεται να εμπλέκονται.