Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Περισσότερες από 200 συναντήσεις για 17 ελληνικές επιχειρήσεις, σε αποστολή στο Βουκουρέστι



Δεκαεπτά επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς φαρμακευτικών - καλλυντικών και δομικών υλικών, ενέργειας και ιχθυοκαλλιεργειών και εκπρόσωποι της Αττικό Μετρό ΑΕ, συμμετείχαν σε επιχειρηματική αποστολή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας στο Βουκουρέστι, που πραγματοποιήθηκε 23-25 Μαΐου.

Στο πλαίσιο της αποστολής, πραγματοποιήθηκε επιχειρηματικό φόρουμ, το οποίο διοργάνωσε το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Βουκουρέστι, σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ, υπό την αιγίδα της ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι και με την υποστήριξη του διμερούς Ελληνο-ρουμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Ένωσης Επιμελητηρίων Ρουμανίας και του Επιμελητηρίου Βουκουρεστίου.

Σύμφωνα με το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στο Βουκουρέστι, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 200 επιχειρηματικές συναντήσεις, μεταξύ των 17 ελληνικών επιχειρήσεων, με αντίστοιχες 70 ρουμανικές και κάποιες από αυτές τις συναντήσεις έχουν οδηγήσει στη σύναψη συμφωνιών.

Της αποστολής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και της ενδυνάμωσης της παρουσίας τους στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, ηγήθηκε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Μπράχος.

Ο γενικός γραμματέας πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με ομολόγους του στα υπουργεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος, καθώς επίσης και με εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας και του τραπεζικού τομέα στη Ρουμανία.

Ο κ. Μπράχος, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια του φόρουμ, αναφέρθηκε στη χάραξη νέας κυβερνητικής πολιτικής στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, η οποία θα ενισχύσει τις συνέργειες μεταξύ της χώρας μας και των βαλκανικών χωρών, προς αμοιβαίο όφελος. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι μακροοικονομικοί δείκτες στην Ελλάδα έχουν βελτιωθεί σημαντικά, στοιχείο που καθιστά τη χώρα πιο δυνατή στις συνεργασίες της. Έκανε, επίσης, αναφορά στην προοπτική ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, η οποία μπορεί να ενδυναμώσει, σημαντικά, την θέση των χωρών της ευρύτερης περιοχής εντός ΕΕ και προέτρεψε την ανάπτυξη περαιτέρω επιχειρηματικών σχεδίων μεταξύ Ελλάδος και Ρουμανίας.