Σάββατο 13 Ιουλίου 2024 -

Πειθαρχική έρευνα σχετικά με την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα και η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη, έκαναν παρέμβαση στην υπόθεση του ξυλοδαρμού της συζύγου του γνωστού δικηγόρου Απόστολου Λύτρα, από τον ίδιο.

 Με ανακοίνωση γνωστοπιούν ότι «διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειες τους στο στάδιο της προδικασίας».

Ο 52χρονος δικηγόρος μετά την απολογία του για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του επίσης δικηγόρου με ομόφωνη γνώμη της 18ης ανακρίτριας και του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικός όρους .

Σύμφωνα με τις πληροφοίες,  η πειθαρχική έρευνα έχει να κάνει με την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο δικηγόρος, παρά τον κακουργηματικό χαρακτήρα και την ιδιαίτερη βαρύτητα της πράξης που καθ ομολογία τέλεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της μη προσέγγισης της συζύγου του, την υποχρέωση να εγκαταλείψει το κοινό σπίτι τους και την υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα βάρυνε το γεγονός ότι σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είχε συμβεί ξανά στο παρελθόν αλλά και η κατάθεση της πρώην συζύγου του που τον είχε καταγγείλει στο παρελθόν αλλά όταν έγινε η δίκη αυτή ανακάλεσε.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε και η κατάθεση του γιατρού που εξέτασε τη γυναίκα το περασμένο Σάββατο (15/06/2024) ο οποίος και αντιλήφθηκε ότι η γυναίκα που έβλεπε μπροστά του χτυπημένη δεν έπεσε από σκάλες όπως υποστήριξε αρχικά το ζευγάρι και κάλεσε τις αρχές.