Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Παραμένουν προφυλακιστέοι με απόφαση της εισαγγελίας οι δύο στρατιωτικοί μας



Προφυλακισμένοι μέχρι νεωτέρας στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης θα παραμείνουν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί, σύμφωνα με απόφαση του τούρκου εισαγγελέα.

Ο χρόνος παραμονής της προφυλάκισής των δύο ελλήνων δεν συγκεκριμενοποιήθηκε, για ακόμα μια φορά, με τον εισαγγελέα να δηλώνει ότι πρέπει πρώτα να εξεταστούν πρώτα «όλα τα στοιχεία». Υπενθυμίζεται ότι οι στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί στον Έβρο από την 1η Μαρτίου…

Ελπίδες για θετική εξέλιξη είχαν δημιουργηθεί νωρίτερα στον απόηχο της ευρωτουρκικής Συνόδου της Βάρνας, όπου οι Ευρωπαίοι, με προεξάρχοντα τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζήτησαν από τον Ταγίπ Ερντογάν την απελευθέρωσή τους πριν από το Πάσχα.

Αναφερόμενος στο μεταξύ στις δηλώσεις του περί ομηρίας των δύο ελλήνων στρατιωτικών, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι «δυστυχώς δικαιώθηκα, όπως φάνηκε και στη Σύνοδο της Βάρνας». «Είναι 26 μέρες στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης χωρίς κατηγορητήριο» είπε. «Οι έλληνες στρατιωτικοί είναι και ευρωπαίοι και νατοϊκοί στρατιωτικοί» σημείωσε με νόημα ο κ. Καμμένος.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, οι δικηγόροι του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, θα επισκέπτονταν την Παρασκευή τον εισαγγελέα, για τα «επόμενα βήματα» όσον αφορά την προφυλάκιση των δύο νέων.