Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Παπαδημούλης για Eurogroup: Θετική η συμφωνία αλλά δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί



Από το Eurogroup της 15ης Ιουνίου προέκυψε μια «θετική συμφωνία για την Ελλάδα», εκτιμά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σε άρθρο του στο ευρωπαϊκό δίκτυο ενημέρωσης «EU Observer».
 
Όπως σημειώνει, «οι αποφάσεις του Eurogroup θέτουν τις βάσεις για να απεγκλωβιστεί η ελληνική οικονομία από το φαύλο κύκλο λιτότητας και δημόσιου χρέους». Επιπλέον, «ολοκληρώνεται το ζήτημα της καταβολής της δόσης, τίθεται με μεγαλύτερη σαφήνεια ο οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, και γίνεται σαφής αναφορά στην ενίσχυση των επενδύσεων και την εισαγωγή ρήτρας ανάπτυξης».
 
Η στάση του ΔΝΤ, προσθέτει ο κ. Παπαδημούλης, υπήρξε εποικοδομητική, «αναγνωρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το πρόγραμμα», ενώ για πρώτη φορά όλες οι πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη προώθησης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών για την περαιτέρω σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο της Ελλάδας από την επιτροπεία.
 
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε επίσης πως η απόφαση του Eurogroup αφήνει «θετικό αποτύπωμα» και δίνει «χώρο» στην ελληνική κυβέρνηση να αφοσιωθεί σε αναπτυξιακές πολιτικές, στη συνέχιση του μεταρρυθμιστικού έργου, στη σταδιακή και σταθερή μείωση της ανεργίας.
 
Κλείνοντας, συμπλήρωσε πως δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί, με την πορεία να συνεχίζει να είναι δύσκολη και απαιτητική, προσθέτοντας ότι έχουν μπει τα θεμέλια για να γυρίσει σελίδα η χώρα, μετά από μια μακρά περίοδο πτώσης και ανασφάλειας.

Πηγή κειμένου: 

ΑΠΕ - ΜΠΕ