Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πανικός σε αεροσκάφος της Aegean: Δεν με νοιάζει αν πεθάνω



Πανικός προκλήθηκε σε αεροσκάφος της Aegean Airlines που θα εκτελούσε χθες το απόγευμα την πτήση Λάρνακα-Λονδίνο, όταν Βρετανός υπήκοος πακιστανικής καταγωγής, έγραψε σε ένα χαρτάκι «Δεν με νοιάζει αν πεθάνω».

O 21χρονος επιβάτης μόλις άρχισε το αεροσκάφος να τροχοδρομεί προς τον δίαυλο για την απογείωση έγραψε ένα σημείωμα στο οποίο τόνιζε πως «αν θα πεθάνω θα πεθάνω αργά». Το σημείωμα έγινε αντιληπτό από τους αεροσυνοδούς οι οποίοι και το γνωστοποίησαν στον κυβερνήτη του αεροσκάφους.

Ο κυβερνήτης αποφασίζοντας την ακύρωση της πτήσης ειδοποίησε τις αρχές. Μετά την αποβίβαση επιβατών και πληρώματος η Αστυνομία άρχισε έρευνες στο αεροπλάνο για τον εντοπισμό τυχόν εκρηκτικών χωρίς να προκύψει οτιδήποτε το ύποπτο.

Ο 21χρονος, όπως σημειώνει το newsit.com.cy συνελήφθη και μετά από σύντομη ανάκριση κρίθηκε ότι είχε ανάγκη ψυχιατρικής εξέτασης και για τον σκοπό αυτό εξασφαλίστηκε διάταγμα Δικαστηρίου.

Εξετάστηκε από κυβερνητικό ψυχίατρο και κρίθηκε ότι χρήζει ψυχιατρικής νοσηλείας γι’ αυτό και θα μεταφερθεί στα ψυχιατρικά ιδρύματα Αθαλάσσας.

Οι επιβάτες αναχώρησαν αργότερα για το Λονδίνο με άλλο αεροσκάφος της εταιρείας.