Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ορκίστηκαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης



Ολοκληρώθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης, που ανέδειξαν οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Δώδεκα μέλη της κυβέρνησης έδωσαν θρησκευτικό όρκο, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του κυβερνητικού σχήματος ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο. 

Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής των υπουργείων, ενώ η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να γίνει μετά την επιστροφή του Αλ.Τσίπρα από τις Βρυξέλλες.

Πρώτοι ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο οι Πάνος Καμμένος, Π.Κουρουμπλής, Τρ.Αλεξιάδης, Έλενα Κουντουρά, Τέρενς Κουίκ, Γ.Αμανατίδης, Θ.Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης, Δημ.Καμμένος, Χρ.Σπίρτζης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και Δημ.Παπαγγελόπουλος. Τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο.

Δύο μέλη της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας δεν ορκίστηκαν σήμερα, ο μεν κ. Μουζάλας διότι βρίσκεται στις Βρυξέλλες, ο δε κ. Μάρδας διότι εκκρεμεί η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση της θέσης του υφυπουργού Εξωτερικών.