Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Όλγα Γεροβασίλη: Στόχος ένα Δημόσιο γρήγορο και αποτελεσματικό



Τις δράσεις του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης με στόχο «τον μετασχηματισμό του σημερινού Δημοσίου στο σύγχρονο ψηφιακό Δημόσιο», περιέγραψε η αρμόδια υπουργός Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στο 5ο Στρατηγικό Συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα και Αναπτυξιακή Προοπτική 2017», που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, έκανε λόγο για ένα Δημόσιο, το οποίο θα είναι «θεματοφύλακας της νομιμότητας, αλλά ταυτόχρονα γρήγορο, αποτελεσματικό και φιλικό προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

Όπως τόνισε, «η αναβάθμιση και ριζική αλλαγή της δημόσιας διοίκησης αποτελεί αδήριτη ανάγκη και υψηλή προτεραιότητα, καθώς επηρεάζει άμεσα κάθε τομέα άσκησης δημόσιας πολιτικής. Η απάντηση, όμως, δεν είναι η διάλυση και ιδιωτικοποίηση του κράτους. Αντίθετα, πιστεύουμε ότι χρειάζεται ένα νέο πρότυπο δημόσιας διοίκησης. Μια διοίκηση σύγχρονη, που θα λειτουργεί υπό δημοκρατικό έλεγχο και θα έχει υψηλή κοινωνική αποτελεσματικότητα».

 Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι το σχέδιο του υπουργείου αναπτύσσεται σε δύο άξονες: Αυτόν της διοικητικής ανασυγκρότησης του κράτους και εκείνον της στήριξης της καινοτομίας μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.