Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Οι κρίσιμες συνεδριάσεις για την ημερομηνία των εκλογών στη ΝΔ



Δυο κρίσιμες συνεδριάσεις, της ΚΕΦΕ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας θα καθορίσουν αύριο την πορεία της κεντροδεξιάς παράταξης, εν μέσω ισχυρών αναταράξεων στο πολιτικό σύστημα. Στο γήπεδο των εσωκομματικών εκλογών, το παιχνίδι αφορά την εταιρία που θα αναλάβει την οργάνωση της διαδικασίας με την ημερομηνία να διχάζει τα στρατόπεδα των τεσσάρων υποψηφίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ που αναμένεται να γίνει αύριο το απόγευμα μετά την Κ.Ο., θα παρουσιαστούν οι προσφορές των εταιριών, με επικρατέστερη τη λύση που εχει δώσει η Vodafone, αλλά και του ΟΤΕ που αφορά το στήσιμο call center, μέσω του οποίου θα μπορούσαν να καταγράφονται τηλεφωνικά όσοι εγγράφονται για να ψηφίσουν, αντί να καταχωρούνται επί τόπου από τα laptops στο σύστημα. 

Ωστόσο το κόστος της διαδικασίας θα κατατεθεί από την εταιρία στη ΝΔ, το πρωί της Τετάρτης, όποτε και η εταιρία θα έχει πλήρη απεικόνιση του έργου, χωρίς να θεωρείται σίγουρο ότι η Συγγρού θα μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά στην προσφορά. Στο παρασκήνιο πάντως, σοβεί η σύγκρουση Μεϊμαράκη - Παπαμιμίκου, που μεταφράζεται στη σύγκρουση καραμανλικών-σαμαρικών.

Η αποχώρηση του Θόδωρου Αμπατζόγλου από την ΚΕΦΕ, ήρθε ως ένδειξη διαμαρτυρίαςσε δυο κρίσιμα ζητήματα για την πλευρά Μεϊμαράκη: Πρώτον στο θέμα της μήνυσης και της αγωγής κατα της έκπτωτης infosolutions, καθώς ο νομικός σύμβουλος σκέφτεται μόνο την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

Δεύτερον στο ζήτημα του κωλύματος, δεδομένου ότι ο κ. Παπαμιμίκος δεν έχει εξηγήσει ποιο είναι αυτό που δεν του επιτρέπει να προεδρεύει της ΚΕΦΕ. Στο στρατόπεδο του κ. Μεϊμαράκη εκτιμούν, ότι ο κ. Παπαμιμίκος θέλει να απέχει ώστε να φορτωθούν τις δικές του ευθύνες τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΦΕ.

Το «γαλάζιο» θρίλερ πάντως, αναμένεται να συνεχιστεί και στις επόμενες ήμερες καθώς όσο παίρνουν τα εικοσιτετράωρα και δεν κλείνει οριστικά το θέμα της εταιρίας και της ημερομηνίας, τόσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο να στηθούν οι κάλπες μέσα στο 2015, πόσο μάλλον στις 13 Δεκεμβρίου, με το ζήτημα του call center πιθανότατα να τινάξει στον αέρα και την όλη διαδικασία.

Πηγή κειμένου: 

newpost