Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Οι Ένοπλες Δυνάμεις "παίρνουν πάνω" τους και την Γενοκτονία των Ποντίων!



Ο Καμμένος το είπε και φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να το κάνει. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα καλούνται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων με αποκορύφωμα την 19η Μαίου, που έχει οριστεί και ως ημέρα μνήμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε ήδη σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ ,όπου η πολιτική ηγεσία ζήτησε από τα Γενικά Επιτελεία να ενεργοποιηθούν και να κάνουν προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είχε εκφράσει δημόσια την δυσαρέσκειά του για όσα είχε υποστηρίξει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Είχε δηλώσει ο κ.Καμμένος ότι “η Γενοκτονία των Ποντίων έγινε» και είχε προσθέσει ότι «σε όλα τα στρατόπεδα, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, θα γίνουν εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού».

Ο ΥΕΘΑ φαίνεται ότι έχει σκοπό να εκφράσει και εμπράκτως τη διαφωνία του στις απόψεις Φίλη.

Το πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν τα Γενικά Επιτελεία είναι πως θα χρηματοδοτηθούν οι όποιες εκδηλώσεις αποφασιστούν να γίνουν υπό την αιγίδα των ΕΔ. Αναζητούνται λοιπόν …εθελοντές και χορηγοί.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι ΕΔ είχαν αναλάβει επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο και στην “καμπάνια” για τις γερμανικές αποζημιώσεις.