Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Θεόδωρο Πάγκαλο



Τον Θεόδωρο Πάγκαλο αποχαιρετάει ο Πολιτικός κόσμος μέσα από συλλυπτήριες ανακοινώσεις και δηλώσεις.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος «έφυγε» σε ηλικία 84 ετών.
Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση της οικογένειάς του στο Twitter.

 

Γεωργιάδης για Πάγκαλο: «Ένας ευφυής άνθρωπος που αγαπούσε την Ελλάδα»

Συλληπητήρια δήλωση για τον θάνατο του Θεόδωρου Πάγκαλου ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Άδωνις Γεωργιάδης.
O πρώην Υπουργός Ανάπτυξης, έγραψε: «Ειλικρινή Συλλυπητήρια στην Οικογένειά του Θεοδώρου Παγκάλου. Ένας ευφυής άνθρωπος που αγαπούσε την Ελλάδα. Καλό του ταξίδι!»

 

Σημίτης: Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν ένα αυστηρός κριτής των πολιτικών εξελίξεων

Με μια λιτή δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αναφέρθηκε στο θάνατο του Θόδωρου Πάγκαλου.
«Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν ένα αυστηρός κριτής των πολιτικών εξελίξεων με στόχο την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης και ακριβούς εικόνας τους.
Θα θυμόμαστε πάντα τη συμβολή του», σημείωσε ο κ. Σημίτης.

Γιώργος Α. Παπανδρέου: Τον Θόδωρο Πάγκαλο τον εκτιμούσες ακόμη και όταν διαφωνούσες ριζικά με τις απόψεις του

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, από την πλευρά του, ανέφερε: «Ο Θόδωρος Πάγκαλος υπήρξε από τους σημαντικότερους αγωνιστές και πολιτικούς της αριστεράς και του σοσιαλιστικού κινήματος. Η ιδεολογική και πολιτική του συγκρότηση, σε συνδυασμό με τη μεγάλη αναλυτική και συνθετική δυνατότητά του και τον πλούτο των γνώσεων του, τον καθιστούσαν στέλεχος αναφοράς στην πολιτική ζωή του τόπου. Συνεργαστήκαμε συστηματικά με τον Θόδωρο για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκτίμησα τη θέληση και τον πατριωτισμό του. Τον Θόδωρο Πάγκαλο τον εκτιμούσες ακόμη και όταν διαφωνούσες ριζικά με τις απόψεις του. Όσοι τον γνωρίσαμε και αγωνιστήκαμε μαζί του θα έχουμε πάντα στη σκέψη μας τον πνευματώδη λόγο του. Καλό ταξίδι φίλε Θόδωρε».

Tα θερμά του συλλυπήτηρια για τον θάνατο του Θεόδωρου Πάγκαλου, εξέφρασε και ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος με ανάρτησή του στο Twitter. «Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν ένας πολιτικός με μακρά πορεία. Τα θερμα μου συλλυπητήρια στους οικείους του» ανέφερε.

 

Κώστας Μπακογιάννης: «Έλειψε πρόωρα από την πολιτική. Θα μας λείψει και από τη ζωή»

«Ο Θόδωρος Πάγκαλος ήταν ευφυέστατος, ευρυμαθής και πάντοτε με το θάρρος της γνώμης του. Ακατάβλητο σκαρί μιας άλλης εποχής. Έλειψε πρόωρα από την πολιτική. Θα μας λείψει και από τη ζωή.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Κουμεντάκη για την απώλεια του Θεόδωρου Πάγκαλου

«​Με δυναμική παρουσία από τα νεανικά του χρόνια, στο φοιτητικό κίνημα, στη Νεολαία Λαμπράκη και στον αντιδικτατορικό αγώνα, ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε πάντοτε μια ισχυρή φωνή και αναλυτική σκέψη, που τον καθιστούσε σημαντικό συνομιλητή στις πολιτικές συζητήσεις και εξελίξεις. Το 2000 διετέλεσε Υπουργός Πολιτισμού, μεταξύ των πολλών θέσεων ευθύνης που ανέλαβε στην πολιτική του πορεία, με τις οποίες αφήνει έντονο αποτύπωμα στην πολιτική ζωή της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».