Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ο Παυλόπουλος, ο Τσίπρας και το Αγιο Πνεύμα



Δεν επιθυμούν να παραστούν στον Αγιασμό των Υδάτων, στον Πειραιά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία δεν επιθυμεί να παραστεί στην τελετή μαζί με τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος έκανε δηλώσεις κατά του συμφώνου συμβίωσης, αλλά, επίσης, συνδέεται με την «ποδοσφαιρική κοινωνία».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Βηματοδότη, ο πρωθυπουργός «δεν πρόκειται, όπως μαθαίνω, να παραστεί στην τελετή στον Πειραιά γιατί δεν θέλει να συναντήσει τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος έκανε τις ακραίες (όπως τις θεωρεί) δηλώσεις κατά του συμφώνου συμβίωσης. Ούτε όμως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος θέλει να πάει στον Πειραιά, γιατί, όπως μου λένε, δεν θέλει να ταυτιστεί η πρώτη εμφάνισή του ως Προέδρου της Δημοκρατίας σε αγιασμό των υδάτων με έναν ιεράρχη που είχε ευθεία ανάμειξη και με την πολιτική αλλά και με την... ποδοσφαιρική κοινωνία. Και ακόμη, δεν θέλει να πάει στον Πειραιά ούτε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος περίπου για τους ίδιους λόγους...

» Τι θα συμβεί άραγε (αν επιβεβαιωθούν τα παραπάνω) την αγία ημέρα των Θεοφανίων; Παύει με την αριστερή κυβέρνηση να αποτελεί ο Πειραιάς το επίκεντρο της εορτής; Μάλλον έτσι θα συμβεί, γιατί μαθαίνω ότι ο Αρχιεπίσκοπος βρήκε ως δικαιολογία ώστε να μην παραστεί δίπλα στον Πειραιώς κ. Σεραφείμ μια παλαιά πρόσκληση που του απηύθυνε για συλλειτουργία ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Συμεών. Μαθαίνω λοιπόν ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα παραστεί στη λειτουργία των Θεοφανίων στον ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο και εν συνεχεία στην κατάδυση του σταυρού στην παραλία του Φλοίσβου. Συνεπώς θα βρίσκεται μακριά από τη δικαιοδοσία του Μητροπολίτη Σεραφείμ».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παυλόπουλος επιθυμεί να παραστεί στη λειτουργία των Θεοφανίων στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, στο Κολωνάκι και εν συνεχεία, ο Πρόεδρος θα παραστεί στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στη Δεξαμενή. Εκτός απροόπτου στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εμφανιστεί και ο κ. Τσίπρας.

Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν και έτσι στις 9:30 το πρωί η Δοξολογία για τα Θεοφάνεια στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα γίνει παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Στις 10.30 π.μ. θα τελεστεί στη Δεξαμενή Αθηνών, στο Κολωνάκι, ο Αγιασμός των Υδάτων, στον οποίο θα παραστεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.