Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

«Ο μόνος που μπορεί να πει πού είναι ο Μάριος είναι αυτός»



«Εγκληματικό νου και παθολογικό ψεύτη» χαρακτήρισαν τον φερόμενο ως πρωταγωνιστή στην υπόθεση της απαγωγής του Μάριου Παπαγεωργίου, καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, δυο αστυνομικοί οι οποίοι είχαν κεντρικό ρόλο στις έρευνες για την εξαφάνιση του νεαρού.

Οι μάρτυρες εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι ο βασικός κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν στενός οικογενειακός φίλος του άτυχου Μάριου, σχεδίασε την απαγωγή και τη δολοφονία του.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία για τον ρόλο του κατηγορούμενου για το τι έκανε, την αναλγησία του και τι σχεδίαζε να κάνει μετά στη μητέρα του Μάριου. Είναι ένας παθολογικός ψεύτης, ένας άνθρωπος που έβρισκε ευάλωτους ανθρώπους για να τους χειραγωγεί», ανέφερε ο μάρτυρας ο οποίος συμπλήρωσε πως πρόθεση του κατηγορούμενου ήταν να απαγάγει και την μητέρα του Μάριου προκειμένου να πετύχει το σκοπό του.

«Ο μόνος που μπορεί να πει πού είναι το παιδί, είναι αυτός. Είναι ο μόνος που το γνωρίζει», υπογράμμισε ο αστυνομικός. «Πεποίθησή μου είναι ότι το έχουν σκοτώσει το παιδί», απάντησε στις αιτιάσεις της υπεράσπισης ότι ενδεχομένως ο νεαρός να εγκατέλειψε με τη θέληση του το σπίτι του.

«Είμαι σίγουρος ότι ο Μάριος δεν είναι στη ζωή», υπογράμμισε στην κατάθεση του και ο δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος έκανε λόγο για εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον κατηγορούμενο.

«Το ότι χρησιμοποιεί διαφορετικά άτομα (για την απαγωγή του Μάριου και για την απαγωγή της μητέρας του) είναι άλλο. Μιλάμε για έναν παθολογικό ψεύτη, που προκειμένου να πείσει τον σκοπό του, χρησιμοποιούσε τον περίγυρό του», τόνισε ο μάρτυρας.

Οι αστυνομικοί δέχτηκαν βροχή ερωτήσεων για τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές χειρίστηκαν την υπόθεση της εξαφάνισης του Μάριου Παπαγεωργίου.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και η κατάθεση του αστυνομικού, γιου του βασικού κατηγορούμενου η οποία χαρακτηρίστηκε ελλιπής. «Επειδή ήταν αστυνομικός, δεν τον αγγίξαμε και αναλαμβάνω την ευθύνη γι αυτό που λέω», σχολίασε ένας από τους δικαστές για τον αστυνομικό που παραμένει άφαντος παρά τις προσπάθειες του δικαστηρίου να τον εντοπίσει προκειμένου να καταθέσει.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Ιανουαρίου με το δικαστήριο, λίγο πριν διακόψει, να διατάσσει και πάλι τη βίαιη προσαγωγή του αστυνομικού γιου του φερόμενου ως πρωταγωνιστή. «Η κατάθεσή του είναι καθοριστική, ικανή να κάμψει τη θέση του κατηγορούμενου για το πού βρίσκεται το πτώμα και ο νοών νοείτο» ανέφερε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής.