Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Ο αλλοδαπός συνοδός του ηλικιωμένου είχε οργανώσει τη ληστεία σε βάρος του



Τέσσερις μήνες μετά την επίθεση ενός ηλικιωμένου από ληστές κατά την έξοδο από το σπίτι του στη Λούτσα Πρέβεζας, αποδείχθηκε ότι ο νεαρός που τον συνόδευε είχε οργανώσει την ληστεία με κάθε λεπτομέρεια.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που εξιχνίασαν την υπόθεση, ταυτοποίησαν ως φυσικό αυτουργό της ληστείας έναν 39χρονο αλλοδαπό. Από την προανάκριση, όμως, προέκυψε ότι ακολουθούσε οδηγίες που του είχε δώσει ο 32χρονος Έλληνας ο οποίος συνόδευε τον ανυποψίαστο 68χρονο και στην συνέχεια παρίστανε το... θύμα!

Όπως είχαν καταθέσει οι δυο τους στις 21 Φεβρουαρίου, μόλις βγήκαν από το εξοχικό βρέθηκαν σε... τετ α τετ με τρεις κουκουλοφόρους που καραδοκούσαν κρυμμένοι σε αθέατο σημείο. Οι δράστες τους ακινητοποίησαν χρησιμοποιώντας βία και τους οδήγησαν πίσω στο εσωτερικό του σπιτιού, όπου ερεύνησαν όλους τους χώρους, ανακάλυψαν διάφορες κρυψώνες στις οποίες η οικογένεια είχε κρύψει χρήματα και στη συνέχεια άρπαξαν από τα δυο θύματα ένα ρολόι, δύο κινητά, προσωπικά έγγραφα και ένα μπλοκ επιταγών.

Η εμπλοκή και των δυο στην υπόθεση προκάλεσε την έκδοση ενταλμάτων από τον ανακριτή κι έτσι ο 39χρονος αλλοδαπός και ο 32χρονος συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πρέβεζας τους άσκησε δίωξη για ληστεία και για ηθική αυτουργία σε αυτήν αντίστοιχα και διέταξε την κράτησή τους ώσπου να απολογηθούν.