Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 -

Ο «Ακύλας» βρήκε επτά κιλά χασίς και η ΕΛΑΣ αρχαία στην ΧαλκιδικήΦύλλο και φτερό έκανε το ποιμνιοστάσιο ενός 37χρονου στην ευρύτερη περιοχή του Σταυρού Χαλκιδικής ο «Ακύλας», το εκπαιδευμένο στην ανίχνευση ναρκωτικών λυκόσκυλο της Δίωξης Ναρκωτικών Πολυγύρου και ξετρύπωσε το χασίς που έκρυβε ένας 54χρονος φίλος του, ο οποίος αποδείχθηκε πως είχε στην κατοχή του και αρχαία αντικείμενα!

Ο τετράποδος ανιχνευτής ανακάλυψε το απόγευμα της Πέμπτης στο μαντρί έξι συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους επτά κιλών και 466 γραμμαρίων, καθώς και τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές και οδήγησε στη σύλληψη του 37χρονου, ο οποίος αποκάλυψε ότι ανήκαν στον φίλο του που κατοικεί στην ίδια περιοχή. Λίγο αργότερα, συνελήφθη και ο 54χρονος, αλλά το σπίτι του έκρυβε και άλλες εκπλήξεις...

Συγκεκριμένα, κατά την έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του 15 τμήματα αγγείων και αμφορέα, καθώς και δυο νομίσματα που εστάλησαν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων για περαιτέρω εκτίμηση, ενώ κατασχέθηκε και μία σφραγίδα δημοτικής Αρχής, την οποία κατείχε παράνομα. Οι δυο φίλοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.