Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Το ντιμπέιτ θα έχει χτυπήματα κάτω από τη ζώνη - Ολο το παρασκήνιο



Λίγες ώρες απομένουν πριν την τηλεμαχία των δύο πολιτικών αρχηγών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔκαι το πολιτικό θερμόμετρο έχει ανέβει στα ύψη, αφού πλέον τα χτυπήματα είναι και κάτω από τη μέση.

Σε προεκλογικό χαρτί έχει αναγάγει ο ΣΥΡΙΖΑ τα θέματα για την πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, παρότι δεν υπήρξε έργο στους 7 μήνες διακυβέρνησης σε αυτά τα μέτωπα. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι επειδή το Μνημόνιο είναι ένα γλιστερό έδαφος, καλύτερα να χτυπήσουν τον βασικό αντίπαλο, που είναι η ΝΔ, εκεί που πιστεύουν ότι πονάει.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει, για το σκοπό αυτό, μία προσπάθεια εξίσωσης του κ.Μεϊμαράκη με τον προκάτοχό του Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα ο Δημήτρης Παπαδημούλης σήμερα είπε χαρακτηριστικά πως πίσω απο «το γελαστό μουστάκι του κ.Μεϊμαράκη βρίσκονται τα πρωτοπαλίκαρα του Σαμαρά» ενώ ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε κάνει χθες αήθη επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας ότι η φάτσα του παραπέμπει στην εποχή του '70!

Θεάματα αντί για άρτο

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, δύο είναι τα βασικά θέματα που θα θέσει ο Αλεξης Τσίπρας στο αποψινό ντιμπέιτ με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη:

αυτό της διαπλοκής-διαφθοράς (θα ζητήσεις να μάθει τις θέσεις της ΝΔ για τη λίστα Λαγκάρντ)
το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων που επέστρεψαν στο δημόσιο . Υπενθυμίζεται εξάλλου πως μόλις χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε εκ νέου μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση με αφορμή την κατάθεση Φαλτσιανί, για τη λίστα Λαγκάρντ, σημειώνοντας ότι «όποιος διανοηθεί να βάλει προσκόμματα στο έργο της δικαιοσύνης, στη προσπάθειά της να διερευνήσει τα κρυμμένα ονόματα των λιστών της φοροδιαφυγής, θα έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και με εμένα προσωπικά».
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ενώ η λίστα Λαγκάρντ είναι ένα θέμα γνωστό από το 2010, η δικαιοσύνη έφερε στην Αθήνα τον Ερβέ Φαλτσιανί που την αποκάλυψε, μόλις μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.

Πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα είναι, αφού αδυνατεί να απαντήσει γιατί έφερε το 3ο Μνημόνιο ενώ υποσχόταν το αντίθετο, να δώσει μεγάλη έμφαση στα θέματα διαφθοράς για να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και να αφοπλίσει τον αντίπαλο.

Η συζήτηση στο αποψινό ντιμπέιτ αναμένεται «καυτή», ειδικά μετά την αποκάλυψη ότι η βίλα του Σουνίου στην οποία διέμενε από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο η οικογένεια του τέως πρωθυπουργού ανήκει στον εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνο που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.

Επομένως, οποιαδήποτε αναφορά του κ. Τσίπρα σε πρόσωπα που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ και έχουν σχέση με τη ΝΔ θα απαντηθεί ενδεχομένως από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καταλλήλως.

Η βρώμικη δουλειά

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν πρόκειται να καθήσει με σταυρωμένα χέρια στο αποψινό ντιμπέιτ και ότι διαθέτει κρυφούς άσσους τους οποίους θα χρησιμοποιήσει την τελευταία στιγμή.

Οι δύο άντρες παρολίγο να συγκρουστούν και στο προηγούμενο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, όταν ο κ. Μεϊμαράκης δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από τον Πάνο Καμμένο (ενώ ο ίδιος είχε απουσιάσει για ένα λεπτό από το στούντιο).

Επιστρέφοντας στο στούντιο, ο πρόεδρος της ΝΔ, και έχοντας μάθει τι συνέβη, γύρισε στον Αλέξη Τσίπρα και του είπε «Δεν ντρέπεσαι να βάζεις τον Καμμένο να κάνει τη βρώμικη δουλειά;».

Η φράση αυτή είναι πιθανόν μια πρόγευση του τι θα ακολουθήσει στο αποψινό ντιμπέιτ, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να διατηρήσει τη συζήτηση σε ένα επίπεδο και να αναλυθούν προγράμματα και ιδέες.