Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023 -

Νέος γύρος επεισοδίων στα Προπύλαια- Συνεχίζονται τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας



Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια πορείας για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Επεισόδια ξέσπασαν ανάμεσα σε ομάδα αγνώστων και τις αστυνομικές δυνάμεις, με τους πρώτους να εκτοξεύουν μολότοφ και τα ΜΑΤ να απαντούν με χρήση χημικών.

Οι άγνωστοι πετάξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα επεισόδια ξεκίνησαν στο κάτω μέρος της πλατείας και στην συνέχεια επεκτάθηκαν και στο πάνω μέρος της.

 Δεύτερος γύρος επεισοδίων

Λίγο αργότερα, τα επεισόδια συνεχίστηκαν στα Προπύλαια, με αγνώστους να πετούν αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ κι εκείνες να απαντούν με χημικά.

Οι άγνωστοι κινούνται προς την πλατεία Ομονοίας με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους ακολουθούν, προσπαθώντας να σταματήσουν τη δράση τους.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία μέχρι στιγμής έχουν γίνει 10 προσαγωγές ατόμων, 6 από τους προελέγχους και 4 από τα επεισόδια.

Συγκεντρώσεις

Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανεργατικής απεργίας που είχε κηρυχθεί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Με κεντρικό σύνθημα «ακούστε τις φωνές», η ΓΣΕΕ, εργατικές Ομοσπονδίες, το ΕΚΑ και σωματεία εργαζομένων καθώς και άλλοι φορείς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι την Ομόνοια.

 Πηγή βίντεο, φωτογραφιών: protothema.gr, in.gr