Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2023 -

Νέο «χτύπημα» Πολάκη κατά της Δικαιοσύνης για την Ηριάννα: «Πες μου, κυρ-εισαγγελέα...»Όχι μία, αλλά δύο και με διαφορά ωρών, ήταν οι αναρτήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στο προφίλ του στο facebook, ώστε να σχολιάσει την απορριπτική απόφαση του Εφετείου σχετικά με τις αιτήσεις αναστολής των ποινών της Ηριάννας και του Περικλή, δύο νέων που έχουν πρωτόδικα καταδικαστεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς. 

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ, ο κύριος Πολάκης αποφάσισε να επιτεθεί ευθέως στον Εισαγγελέα της υπόθεσης, που ήταν εκείνος που πρότεινε στο Δικαστήριο την απόρριψη της αίτησης της Ηριάννας και του Περικλή, γράφοντας στο προφίλ του, σε β' ενικό πρόσωπο και με τα συνήθη ορθογραφικά και τυπογραφικά λάθη:

«Πεσμου Κυρ-εισαγγελέα (Γεράκη): Πότε κοιμήθηκες πιο ανάλαφρα; Όταν αναβλήθηκε η δίκη για τη Ζημενς επειδή δεν είχε μεταφραστεί το βούλευμα ή σήμερα που κράτησες στη φυλακή την Ηριάνα και τον Περικλή;;;;;;;;».

Μάλιστα, η αρχική ανάρτηση του υπουργού, όπως προκύπτει από screenshot που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, αντί για τον σωστό «Περικλή», έγραφε «Παντελή». Προφανώς ο ιδιαιτέρως συγχυσμένος κύριος Πολάκης μπέρδεψε τα ονόματα - άλλωστε και τα δύο ξεκινούν από «Π»... Το λάθος πάντως επισημάνθηκε και διορθώθηκε σχετικά άμεσα.

Νωρίτερα, λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου, περί τις 6 το απόγευμα, ο υπουργός, που έχει πολλές φορές επιτεθεί στην Δικαιοσύνη επιχειρώντας να παρέμβει στο έργο της καταδικάζοντας ακόμα και με χυδαίο τρόπο όσες κινήσεις και αποφάσεις δεν ταιριάζουν με τον σκοπό και το έργο του, έγραψε: «Δεν είναι ΤΥΦΛΗ!!!! Είναι ολοστραβη και εξυπηρετεί σχέδιο .....(ένα τμημα της σοβαρό). Αν ήταν Ακης ,Χριστοφοράκος,στέλεχος της νοβαρτις,λαμόγιο που πήρε μίζες ,Χρυςαυγίτης δολοφόνος θα ήταν έξω......»