Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον ΔΕΔΔΗΕ



Ο καθηγητής Νίκος Χατζηαργυρίου επανεξελέγη πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ από την γενική συνέλευση του μετόχου (ΔΕΗ), που συνεδρίασε σήμερα ενώ ο Αθανάσιος Μισδανίτης, οικονομολόγος, ως τώρα αντιπρόεδρος της εταιρείας, αναλαμβάνει αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και αναπληρών τον ελλείποντα Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Ειδικότερα το ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

1. Χατζηαργυρίου Νικόλαος, καθηγητής Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου (μη Εκτελεστικό Μέλος),

2. Μισδανίτης Αθανάσιος, οικονομολόγος, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και αναπληρών τον ελλείποντα Διευθύνοντα Σύμβουλο (Εκτελεστικό Μέλος),

 

3. Κωστάκης Γρηγόριος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Σύμβουλος (Εκτελεστικό Μέλος),

4. Αγγελόπουλος Γεώργιος, Οικονομολόγος, Σύμβουλος (μη Εκτελεστικό Μέλος),

5. Δημητρίου Βασίλειος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Σύμβουλος (μη Εκτελεστικό Μέλος),

6. Μασούρας Κωνσταντίνος, Εκπρόσωπος των Εργαζομένων, Σύμβουλος (μη Εκτελεστικό Μέλος),

7. Σπανού Λαμπρινή, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Σύμβουλος (μη Εκτελεστικό Μέλος),

8. Τσέκερης Δημήτριος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Σύμβουλος (μη Εκτελεστικό Μέλος) και

 

9. Τσουράκης Γεώργιος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Σύμβουλος (μη Εκτελεστικό Μέλος).

Η θητεία των εκλεγέντων οκτώ νέων μελών του Δ.Σ. είναι τριετής και λήγει στις 2 Ιουλίου 2021.

Η θητεία του μέλους του Δ.Σ. - Εκπροσώπου των Εργαζομένων λήγει στις 23 Ιουνίου 2019.

Με αφορμή τη διεύρυνση των καθηκόντων του ο κ. Θ. Μισδανίτης δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Μέτοχο της Εταιρίας, τη Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε., που με εμπιστεύτηκε να συνεχίσω αταλάντευτα το έργο του μετασχηματισμού του ΔΕΔΔΗΕ σε μια σύγχρονη Εταιρία Δικτύων με επίκεντρο την εξυπηρέτηση του καταναλωτή με τον πιο αποδοτικό, οικονομικό και περιβαλλοντολογικά φιλικό τρόπο. Καλωσορίζω επίσης εκ μέρους του ΔΕΔΔΗΕ τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και είμαι αισιόδοξος ότι η νέα Διοίκηση θα ολοκληρώσει με μεγάλη επιτυχία το δύσκολο και φιλόδοξο έργο της».

Ο κ. Μισδανίτης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Business Innovation, Entrepreneurship & Innovation Management) από το Birkbeck College του University of London και διπλωματούχος Οικονομολόγος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη του 3ου Ελληνικού Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (2015), ενώ μεταξύ άλλων συμμετείχε στην ομάδα σχεδιασμού των χρηματοδοτικών εργαλείων (αξιοποίησης κοινοτικών πόρων 2014 - 2020) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF).

Είναι μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου (High Council) του EquiFund. Διετέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΕΔΔΗΕ από το Σεπτέμβριο του 2017 ως τον Ιούνιο του 2018, με ευθύνη τον εκσυγχρονισμό και την αναδιοργάνωση της εταιρίας. Από τον Απρίλιο του 2015 έως τον Σεπτέμβριο του 2017 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. και επιτροπής ελέγχου του ομίλου ΟΤΕ.

Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος στο γραφείο του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης (2015-2017), ενώ την περίοδο 2013-2015 διετέλεσε οικονομικός αναλυτής και οικονομικός ερευνητής στο γραφείο του αντιπροέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος και αναλυτής σε μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο κ. Μισδανίτης είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.