Κυριακή 19 Μαΐου 2024 -

Νέα επίθεση Βερναρδάκη στον πρόεδρο των Ολυμπιονικών με Αναπηρία



Επιμένει στον χαρακτηρισμό του "φασίστα" αναφερόμενος στον Πρόεδρο των Ολυμπιονικών με Αναπηρία Σίμο Παλτσανιτίδη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης με νέα ανάρτησή του στο facebook.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βερναρδάκης χθες εξαπέλυσε φραστική επίθεση στον κ. Παλτσανιτίδη απευθύνοντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς όπως "φασιστάκι της πλάκας" και "ρατσιστοειδή τύπο".

Αφορμή στάθηκε σχόλιο του προέδρου των Ολυμπιονικών με Αναπηρία σε ανάρτηση του αναπληρωτή ΥΠΕΣ στο facebook στις 22 Οκτωβρίου ο οποίος αναδημοσίευσε στο λογαριασμό του άρθρο με τίτλο "Θείος Μαρξ και θεϊκός Αρθούρος".

Ο κ. Παλτσανιτίδης έγραψε το εξής: "Αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σίγουρα καλά!!! ή μάλλον είναι πολύ καλά και πάνε πιo δεξιά από το δεξιά με τον δικό τους ρυθμό..Να προλάβουν να ξεπουλήσουν αξίες, ιδανικά, πατρίδα, Έθνος, κυριαρχία, και να την κάνουν...ΝΤΡΟΠΗ ..".

Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού που προκάλεσε αίσθηση ήταν: "Το καλό με κάτι τέτοιες "δύσκολες" αναρτήσεις είναι ότι αποκαλύπτονται διάφοροι ρατσιστοειδείς τύποι σαν και του λόγου σου...δεν ξέρω πώς παρεισέφρυσες στους "φίλους" μου, αλλά δικαιούσαι ένα μεγαλοπρεπές μπλοκάρισμα φασιστάκι της πλάκας....".

Ο κ. Βερναρδάκης στη συνέχεια επανήλθε με δύο νέες αναρτήσεις στο προφίλ του στο facebook. Στην πρώτη γράφει: ""Στο μέλλον κάθε ρατσιστής από τη Χίο θα είναι πανελληνίως διάσημος για 15 λεπτά" (παλιά κινεζική παροιμία)".

Λίγη ώρα μετά αναδημοσίευσε κείμενο με τίτλο "Η ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΩΣ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΣΜΟ [;]" γράφοντας "Το τελευταίο σχόλιό μου για τον φασίστα από την Χίο είναι η κοινοποίηση του παρακάτω κειμένου του σ. Θέμη Δημητρακόπουλου".